Τρίτη, 13 Αυγούστου 2019 15:50

Εύβοια: Εκκενώνονται δύο χωριά - Ενισχύονται συνεχώς οι πυροσβεστικές δυνάμεις (Βίντεο)

Γράφτηκε από την
Εύβοια: Εκκενώνονται δύο χωριά - Ενισχύονται συνεχώς οι πυροσβεστικές δυνάμεις (Βίντεο)

Δύο χωριά εκκενώνονται στην Εύβοια, για προληπτικούς λόγους, εξαιτίας της πυρκαγιάς που κατακαίει από τα ξημερώματα πευκοδάσος στην περιοχή Αγριλίτσα.

 Όπως έγινε γνωστό με απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά και του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος Βασίλη Ματθεόπουλο, για προληπτικούς λόγους, εκκενώνονται τα χωριά Μακρυμάλλη και Κοντοδεσπότι, προς το μέρος των οποίων κατευθύνεται η πυρκαγιά, ενώ στην περιοχή υπάρχει πολύ πυκνός καπνός που κάνει αφόρητη την κατάσταση.

Πυροσβεστικά οχήματα από τις γύρω περιφέρειες φτάνουν συνεχώς στην πυρκαγιά στην Αγριλίτσα της Εύβοιας, ενώ εκεί βρίσκεται και το κινητό επιχειρησιακό κέντρο «Όλυμπος», προκειμένου να γίνεται επιτόπου ο συντονισμός των δυνάμεων που δίνουν μάχη με τις φλόγες.

Μετά τη νέα ενίσχυση των δυνάμεων της Πυροσβεστικής στο μέτωπο της πυρκαγιάς επιχειρούν 227 πυροσβέστες και 75 οχήματα, 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων. Από αέρος κάνουν ρίψεις νερού έξι αεροσκάφη και έξι ελικόπτερα, ενώ ένα ακόμα ελικόπτερο συντονιστικό κατευθείνει τα εναέρια μέσα στα σημεία που πρέπει να ενεργήσουν.

Τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής συνδράμουν δύο ομάδες πεζοπόρων του στρατού, εθελοντές, οκτώ μηχανήματα έργου και 10 υδροφόρες της Περιφέρειας και ΟΤΑ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER