Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2019 15:11

Καβάλα: Παιδίατροι του Γενικού Νοσοκομείου εξέτασαν και εμβολίασαν προσφυγόπουλα

Γράφτηκε από την
Καβάλα: Παιδίατροι του Γενικού Νοσοκομείου εξέτασαν και εμβολίασαν προσφυγόπουλα

Συνολικά 127 προσφυγόπουλα, ηλικίας 12 μηνών έως 15 χρόνων, που διαμένουν στη δομή φιλοξενίας του στρατοπέδου Ασημακόπουλου στο Περιγιάλι Καβάλας, εμβολίασαν οι γιατροί της Παιδιατρικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας (ΓΝΚ).

Μετά από αίτημα των στελεχών του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης στην ευρύτερη περιοχή της Βόρειας Ελλάδας προς τη διοίκηση του νοσοκομείου Καβάλας για την άμεση ανάγκη εμβολιασμού των ανήλικων παιδιών των οικογενειών των προσφύγων του camp, υπήρξε άμεση ανταπόκριση. Γιατροί της Παιδιατρικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας μετέβησαν στη δομή φιλοξενίας, πραγματοποιώντας όλους τους απαραίτητους εμβολιασμούς, αφού προηγουμένως εξέτασαν τα παιδιά.

Για τα παιδιά που δεν διέθεταν ΑΜΚΑ, μετά από σχετική συνεννόηση με τους αρμόδιους συντονιστές Υγειονομικών Υπηρεσιών της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ), του Προγράμματος PHILOS και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας ανέλαβε εξολοκλήρου τη δαπάνη προμήθειας και χορήγησης των εμβολίων.

Όπως επισημαίνει σε δηλώσεις του ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, Τάσος Καρασαβόγλου, ο εμβολιασμός των παιδιών κρίθηκε αναγκαίος, προκειμένου να διασφαλιστεί η υγεία τους και να μπορούν απρόσκοπτα να ενταχθούν στις εκπαιδευτικές διαδικασίες και δομές των σχολείων της Καβάλας, στα οποία θα φοιτούσαν με την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Ο κ. Καρασαβόγλου ευχαριστεί θερμά τους γιατρούς της Παιδιατρικής Κλινικής για την εθελοντική προσφορά τους, καθώς επίσης και τους εργαζόμενους στο camp για τη συμμετοχή και υποστήριξη που παρείχαν στην ολοκλήρωση του εμβολιασμού των παιδιών.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER