Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου 2019 12:41

Λαμία: Νεαρή αθλήτρια δέχτηκε επίθεση από αδέσποτο σκυλί

Γράφτηκε από την
Λαμία: Νεαρή αθλήτρια δέχτηκε επίθεση από αδέσποτο σκυλί

Ξεκίνησε το πρωί του Σαββάτου (28/9) για προπόνηση με την ομάδα της και βρέθηκε στο Νοσοκομείο, νεαρή φοιτήτρια και αθλήτρια του συλλόγου Αναγέννηση Λαμίας.

Η άτυχη κοπέλα επέλεξε την ανηφόρα της οδού Κάλβου και από κει μια από τις παρόδους της Τυμφρηστού για να βρεθεί στην αρχή από το Ισιαδάκι, όπου θα συναντούσε τους υπόλοιπους συναθλητές της και τον προπονητή του συλλόγου Σάββα Κουμπούρα για προπόνηση.

Στην τελευταία ανηφόρα όμως την περίμενε μια δυσάρεστη έκπληξη. Ένα μεγαλόσωμο σκυλί, χωρίς να προκληθεί σηκώθηκε και την άρπαξε από τη γάμπα αφήνοντας της ένα μεγάλο δάγκωμα.

«Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Πολλές φορές απρόκλητα τα σκυλιά αυτά μας έχουν γαυγίσει και κάποια εξ αυτών μας έχουν επιτεθεί», είπε στο lamiareport ο Σάββας Κουμπούρας ο οποίος προσπαθεί τις περισσότερες φορές να συνοδεύει τους αθλητές του και ειδικά τους μικρότερους. Η αθλήτρια μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο από όπου πήρε μόνο ένα χαρτί για να κάνει τον αντιτετανικό στο Φαρμακείο! (και αυτό είναι ένα θέμα που πρέπει να το δούμε σε επόμενο χρόνο γιατί τα δαγκώματα αυξάνονται συνεχώς).

Θυμίζουμε ότι μόλις την περασμένη εβδομάδα φιλοξενήσαμε καταγγελία αναγνώστη για επίθεση αδέσποτων στην αρχή της Τυμφρηστού σε ζευγάρι με μηχανάκι που γύριζε από τη δουλειά του. Με αφορμή αυτή την καταγγελία, ήταν δεκάδες τα μηνύματα που λάβαμε ότι έχουν επιτεθεί και σε άλλους, επιθέσεις που δεν κατήγγειλαν είτε γιατί δεν έγινε κάτι κακό, είτε γιατί δεν το είχαν σκεφτεί.

Καλώς ή κακώς τα τετράποδα λειτουργούν ενστικτωδώς. Εκεί που βρίσκουν στέγη και τροφή φτιάχνουν την περιοχή τους την οποία την προστατεύουν από ξένους και παρείσακτους. Κάποιοι εξ ημών μπορεί να γνωρίζουμε πως θα τα ηρεμήσουμε, κάποιοι άλλοι έχουν δικαίωμα να μη γνωρίζουν και να φοβούνται. Ειδικά όταν είναι πολλά μαζεμένα και κάποια εξ αυτών είναι επιθετικά.

Προς αυτή την κατεύθυνση ήταν και η πρώτη συνάντηση του αρμόδιου Αντιδημάρχου Κώστα Μουστάκα, του Αντιδημάρχου Παναγιώτη Στασινού και του Φιλοζωικού Συλλόγου Φθιώτιδας. Μακάρι να βγει κάτι θετικό…


NEWSLETTER