Τετάρτη, 02 Οκτωβρίου 2019 12:11

Χίος: Πτώχευσε η μοναδική εταιρεία charter που μετέφερε τουρίστες

Γράφτηκε από την
Χίος: Πτώχευσε η μοναδική εταιρεία charter που μετέφερε τουρίστες

Πτώχευση κήρυξε χθες η Adria Airways, η μοναδική αεροπορική εταιρεία charter που προσγειώνονταν στη Χίο έχοντας αναλάβει το έργο της μεταφοράς Σλοβένων τουριστών από και προς το νησί.

Η μάχη για τη διάσωσή του αερομεταφορέα χάθηκε έπειτα από την εκκίνηση των διαδικασιών πτώχευσης από το δικαστήριο του Kranj.

Οι διαπραγματεύσεις που προηγήθηκαν με πιθανούς δανειστές έπεσαν στο κενό ενώ από τα μέσα Σεπτεμβρίου οι εταιρίες leasing είχαν αρχίσει να αποσύρουν τα αεροσκάφη τους από τον αερομεταφορέα λόγω αδυναμίας πληρωμής του.

Στις 24 Σεπτεμβρίου, η Adria Airways διέκοψε τις πτήσεις στις βάσεις της στη Λιουμπλιάνα, την Πρίστινα και τα Τίρανα. Ωστόσο, είχε σχεδιασθεί μόνο 48ωρη ακύρωση της λειτουργίας της αναφέρει ο politischios.gr.

H υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας της Σλοβενίας εξέδωσε τελεσίγραφο προς τον αερομεταφορέα, ο οποίος είχε χρέη 90 εκατ. ευρώ, έως τις 2 Οκτωβρίου, ώστε να υποβάλει νέο οικονομικό πλάνο. Έπειτα από την ανεπιτυχή αναζήτηση κεφαλαίων όμως, η 61 ετών ιστορία του αερομεταφορέα τερματίζεται εδώ.

«Δύσκολη η κατάσταση για το επόμενο καλοκαίρι»

Σε δηλώσεις του στον Πολίτη ο ταξιδιωτικός πράκτορας Θόδωρος Μιχαλάκης χαρακτήρισε δυσάρεστη εξέλιξη την πτώχευση της Adria, λέγοντας ότι πιθανά το καλοκαίρι του 2020 να μην υπάρχει καμία πτήση charter από και προς τη Χίο.

«Κάνουμε κάποιες ενέργειες προκειμένου να έρθουν στη Χίο Σέρβοι τουρίστες μέσω Τουρκίας. Δυστυχώς η κατάσταση το επόμενο καλοκαίρι δεν θα είναι καλή», ανέφερε.


NEWSLETTER