Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2019 09:30

Σφακιά: Το λύκειο έχει μείνει με έναν καθηγητή - Μεγάλα τα κενά των μαθητών

Γράφτηκε από την
Σφακιά: Το λύκειο έχει μείνει με έναν καθηγητή - Μεγάλα τα κενά των μαθητών

Σοβαρό πρόβλημα έλλειψης καθηγητών υπάρχει στο Λύκειο Σφακίων, καθώς η χρονιά ξεκίνησε με έναν καθηγητή, ο οποίος διδάσκει σε κάθε τάξη από μία ώρα.

Αποτέλεσμα είναι οι γονείς να διαμαρτύρονται, καθώς με αυτές τις συνθήκες, φοβούνται ότι τα παιδιά τους θα πάνε απροετοίμαστα στο τέλος της σεζόν, στις πανελλαδικές εξετάσεις. Ο καθηγητής, φιλόλογος, προσπαθεί να καλύψει τα κενά, με τις οικογένειες να αναγκάζονται να τα καλύψουν μέσω του δημοτικού φροντιστηρίου του Δήμου Σφακίων.

Οπως αναφέρει το flashnews.gr, γονείς μαζί με τον δήμαρχο Χανίων και αδιόριστους εκπαιδευτικούς από τα Σφακιά πήγαν χθες στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στα Χανιά και συναντήθηκαν με στέλεχός της που αντικαθιστούσε τον προιστάμενο της διεύθυνσης κ. Ζερβάκη λόγω απουσίας.

Σφακιά: Δεν δέχονται αναπληρωτές να μετατεθούν εκεί

Οι γονείς διαμαρτυρήθηκαν για τα κενά, με την απάντηση που πήραν να είναι πως κανείς αναπληρωτής δεν δεχόταν να τοποθετηθεί στα Σφακιά. Οι γονείς από την πλευρά τους ρώτησαν γιατί δεν τοποθετούνται στο σχολείο καθηγητές που μένουν και βρίσκονται στην περιοχή, αλλά και γι’ αυτό απαντήθηκε πως βάσει νόμου πρέπει πρώτα να ακολουθηθούν οι διαδικασίες με τις τοποθετήσεις όσων έχουν προτεραιότητα και μετά θα μπορεί να παίξει ρόλο η εντοπιότητα για τον διορισμό καθηγητών.

«Μέχρι στιγμής λείπουν επτά καθηγητές. Την Παρασκευή διόρισαν έναν καθηγητή και τη Δευτέρα είχε φύγει. Ένας καθηγητής κάνει μάθημα στο Λύκειο. Δύο με τρεις ώρες μάθημα κάνουν την ημέρα», ανέφερε ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τον δήμαρχο Σφακίων, θα καλυφθεί το 50% του ενοικίου που θα απαιτηθεί σε όσους εκπαιδευτικούς δεχτούν την τοποθέτησή και διαμονή τους στον τόπο.


NEWSLETTER