Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2019 19:23

Σοφία Κοκοσαλάκη: Η λατρεία για την Κρήτη και η άνιση μάχη με την ασθένεια

Γράφτηκε από την
Σοφία Κοκοσαλάκη: Η λατρεία για την Κρήτη και η άνιση μάχη με την ασθένεια

Η γνωστή σχεδιάστρια μόδας πέθανε στην ηλικία των 47 ετών.

Στα 47 της χρόνια άφησε την τελευταία της πνοή η αξιόλογη σχεδιάστρια μόδας Σοφία Κοκοσαλάκη, που ζούσε και εργαζόταν στο Λονδίνο τα τελευταία χρόνια. Η γνωστή Ελληνίδα σχεδιάστρια έφυγε από τη ζωή παλεύοντας με τον καρκίνο, ο οποίος την «χτύπησε» το τελευταίο τρίμηνο, βυθίζοντας στο πένθος τα αγαπημένα της πρόσωπα, προκαλώντας σοκ στον χώρο της μόδας.

Η Σοφία Κοκοσαλάκη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1972. Σπούδασε φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και αργότερα έγινε δεκτή στο Κεντρικό Κολέγιο Τεχνών και Διακόσμησης Αγίου Μαρτίνου (Central Saint Martins College of Art and Design) του Λονδίνου από όπου αποφοίτησε το 1998. Ενδιάμεσα είχε συνεργαστεί με το ελληνικό περιοδικό Γυναίκα σε θέματα μόδας και οι δημιουργίες της πωλούνταν σε καταστήματα μόδας της Ελλάδας. Το 1999 παρουσίασε στην Εβδομάδας Μόδας του Λονδίνου, την πρώτη της γυναικεία συλλογή μόδας.

Το 2002 έλαβε το βραβείο του περιοδικού ELLE, και τον Νοέμβριο της ίδιας χρονιάς της ανατέθηκε ο σχεδιασμός των κοστουμιών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, με αποκορύφωμα το επιβλητικό ένδυμα της Ισλανδής τραγουδίστριας Μπγιορκ, το οποίο καθώς τραγουδούσε ξετυλιγόταν σε έκταση 900 τ.μ. καλύπτοντας όλους τους αθλητές.

Πηγή: ethnos.gr


NEWSLETTER