Παρασκευή, 01 Νοεμβρίου 2019 10:00

Λαμία: «Μπαράζ» ληστειών από Ρομά - Στα όριά τους οι κάτοικοι

Γράφτηκε από την
Λαμία: «Μπαράζ» ληστειών από Ρομά - Στα όριά τους οι κάτοικοι

Μέσα σε λίγες ημέρες έγιναν πέντε ληστείες στο χωριό της Ανθήλης, κοντά στη Λαμία, με τους κατοίκους να καταγγέλλουν πως οι Ρομά εισβάλουν στα σπίτια τους και τα κάνουν άνω κάτω, ώστε να κλέψουν ότι πολύτιμο βρουν.

Τελευταίο κρούσμα ήταν την Πέμπτη όπου η ιδιοκτήτρια ενός σπιτιού είχε φύγει για λίγο και στον γυρισμό βρήκε το σπίτι της λεηλατημένο. Οπως αναφέρει το lamiareport, οι δράστες πήραν χρυσαφικά, με τους κατοίκους της περιοχής να έχουν φτάσει στα όριά τους με την κατάσταση. Αναφέρουν πως η παραβατικότητα έρχεται από τον καταυλισμό των Ρομά που είναι κοντά στη περιοχή τους και πως έχουν ξεπεράσει τα όρια της υπομονής τους.

«Δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση. Το μόνο που μας μένει είναι να πάρουμε το νόμο στα χέρια μας…», είπε κάτοικος του χωριού στο LamiaReport. «Έχουμε ενημερώσει Εισαγγελία, Δήμο, Αστυνομία και την ίδια την κοινότητα των Ρομά. Ζητήσαμε και ζητάμε να επιβάλλεται η νομιμότητα όπως σε όλους τους ανθρώπους και σε εκείνους. Όταν βλέπεις όμως ότι κανείς δεν ενδιαφέρεται πραγματικά για την κατάσταση και σε αφήνουν στο έλεος των ληστών και των κλεφτών, τότε δε σου αφήνουν περιθώρια για άλλα λόγια…», συμπλήρωσε.


NEWSLETTER