Σάββατο, 09 Νοεμβρίου 2019 20:25

ΕΛ.ΑΣ. για Επαναστατική Αυτοάμυνα: Απετράπη χτύπημα κοντά στην επέτειο Γρηγορόπουλου

Γράφτηκε από την

Ενδεχομένως οι τρομοκράτες να ετοίμαζαν ακόμη και βομβιστική ενέργεια, καθώς βρέθηκαν πυροκροτητές και τεμάχια εκρηκτικών.

Σε μία κρίσιμη περίοδο έλαβε χώρα η επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας για την εξάρθρωση της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατική Αυτοάμυνα». Και αυτό διότι οι «ειδικές» υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. είχαν συγκεντρώσει πληροφορίες ότι επίκειται τρομοκρατικό χτύπημα στην Αθήνα είτε εντός του Νοεμβρίου είτε εντός του Δεκεμβρίου.

Οι άντρες της Αντιτρομοκρατικής είχαν εντείνει τις προσπάθειές τους για τον εντοπισμό πυρήνα τρομοκρατών, που επιχειρούσε την ενίσχυση του επαναστατικού ταμείου μέσω ληστειών. Ένα λάθος των ατόμων που συνελήφθησαν σήμερα Σάββατο βοήθησε τις έρευνες.

Στις 21 Οκτωβρίου ο 41χρονος, ο οποίος έχει κατηγορηθεί για συμμετοχή στον Επαναστατικό Αγώνα και συνελήφθη σήμερα, μαζί με έναν 46χρονο, ο οποίος σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. έχει πρωταγωνιστικό ρόλο σε κατάληψη των Εξαρχείων, μπήκαν σε πρακτορείο με τυχερά παιχνίδια για να κάνουν ληστεία. Αφού πήραν περίπου 2.000 ευρώ τράπηκαν σε φυγή. Από ένα λάθος, ωστόσο, το όπλο του ενός εκπυρσοκρότησε –σύμφωνα με πληροφορίες η σφαίρα ήταν από Καλάσνικοφ- με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο συνεργός του.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν λίγη ώρα μετά έναν κάλυκα που είχε αίμα και έτσι κατάλαβαν ότι ένας από τους ληστές τραυματίστηκε. Το γενετικό υλικό οδηγήθηκε στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών και ταυτοποιήθηκε με αυτό του μέλους του Επαναστατικού Αγώνα. Η αντίστροφη μέτρηση είχε ξεκινήσει για τις συλλήψεις. Από την έρευνα που ακολούθησε διαπιστώθηκε από την Αντιτρομοκρατική ότι ουδέποτε κάποιος τραυματίας από το Χολαργό διακομίστηκε σε νοσοκομείο.

Η Αστυνομία εκτιμά ότι ο τραυματίας βρήκε τελικά ιατρική βοήθεια από κάποιο άτομο του περιβάλλοντος είτε του ίδιου είτε των συνεργών του. Η άκαρπη έρευνα από τις λίστες των νοσοκομείων έκανε τους αστυνομικούς να πιστεύουν ακόμα πιο πολύ ότι οι ληστές συνδέονται με την εγχώρια τρομοκρατία.

Κατά τη σημερινή επιχείρηση ο 41χρονος ληστής συνελήφθη, όχι όμως και ο 46χρονος συνεργός του. Οι αστυνομικοί εντείνουν τις έρευνες προκειμένου να εντοπίσουν ποιοι θα είναι αυτοί που θα μπορούσαν να παρέχουν κάλυψη στον καταζητούμενο. Ο 46χρονος είχε έντονη παρουσία σε κατάληψη των Εξαρχείων, περιοχή που σύμφωνα με την Αστυνομία αποτελούσε την «έδρα» του.

Μάλιστα, οι Αρχές εκτιμούσαν ότι ο 46χρονος διατηρούσε κάποιο «ορμητήριο» στα Εξάρχεια, από όπου έφευγαν οι τρομοκράτες που έκαναν τα χτυπήματα της «Επαναστατικής Αυτοάμυνας». Το ορμητήριο αυτό δεν βρέθηκε, ωστόσο, ποτέ. Αυτό που έλειπε από τις Αρχές ήταν το στοιχείο που θα συνέδεε τα ύποπτα άτομα με την οργάνωση. Και αυτά τα στοιχεία φαίνεται ότι βρέθηκαν μέσω των όπλων που κατασχέθηκαν σε σπίτι στο Χολαργό.

Αστυνομικοί εκτιμούν ότι μετά τις σημερινές συλλήψεις απετράπη χτύπημα που θα γινόταν κοντά στην επέτειο του Πολυτεχνείου ή κοντά στην επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Δεν είναι τυχαίο ότι είχε εκδοθεί διαταγή στο πρόσφατο παρελθόν που ζητούσε από τους αστυνομικούς πρόσθετα μέτρα αυτοπροστασίας και αυξημένη προσοχή στη φύλαξη Αστυνομικών Τμημάτων, δημόσιων κτιρίων, πρεσβειών και κυβερνητικών αξιωματούχων.

Η δύναμη πυρός των συλληφθέντων ήταν τα πέντε Καλάσνικοφ που είχαν στην κατοχή τους και οι χειροβομβίδες. Φαίνεται, ωστόσο, ότι μπορεί να υπήρχαν σκέψεις και για βομβιστικές ενέργειες, καθώς βρέθηκαν πυροκροτητές και τεμάχια εκρηκτικών.

Πηγή: ethnos.gr