Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου 2019 09:20

Γιάννης Καλλιάνος: Από Τρίτη το πιο δυνατό κύμα κακοκαιρίας του φθινοπώρου

Γράφτηκε από την
Γιάννης Καλλιάνος: Από Τρίτη το πιο δυνατό κύμα κακοκαιρίας του φθινοπώρου

Για το πιο δυνατό κύμα κακοκαιρίας του φετινού φθινοπώρου από το μεσημέρι της Τρίτης κάνει λόγο ο Γιάννης Καλλιάνος, μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6.

Με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές, τις καταιγίδες, τις χαλαζοπτώσεις και τους πολύ ισχυρούς νοτιάδες - κυρίως στο Ιόνιο Πέλαγος - θα προκληθεί από το χαμηλό βαρομετρικό-τέρας που θα σχηματιστεί στην κεντρική Μεσόγειο την Τρίτη και το οποίο θα στροβιλίζεται γύρω από τον εαυτό του πάνω από την Ιταλία, εξηγεί ο μετεωρολόγος και βουλευτής της ΝΔ.

«Τα υπολείμματα αυτού του χαμηλού θα επηρεάσουν και την περιοχή μας. Από το μεσημέρι της Τρίτης ο καιρός θα ξεκινήσει να είναι άστατος από το Ιόνιο με κύρια χαρακτηριστικά τις καταιγίδες και τους πολύ ισχυρούς νοτιάδες έντασης 9-10 μποφόρ. Το βράδυ της Τρίτης τα φαινόμενα θα έχουν επεκταθεί και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Προς τις πρωινές ώρες της Τετάρτης η Αττική θα δέχεται κατά κύματα σφοδρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες» είπε ο κ. Καλλιάνος.

Στη συνέχεια διευκρίνισε ότι «για αρκετές περιοχές της χώρας και κυρίως για τη Δυτική Ελλάδα τα φαινόμενα θα έχουν και ένταση και διάρκεια».

Τα στοιχεία δείχνουν, δε, ότι «θα έχουμε και λασποβροχή λόγω της συγκέντρωσης σκόνης».

«Φοβάμαι ότι θα έχουμε πλημμυρικά φαινόμενα, θα είναι δύσκολη η κατάσταση. Είναι το πιο δυνατό κύμα κακοκαιρίας το φετινό φθινόπωρο. Την Πέμπτη πλέον τα φαινόμενα θα φτάσουν στο ανατολικό Αιγαίο. Άρα μιλάμε για 72 ώρες κάτω από σφοδρές καταιγίδες σε αρκετές περιοχές της χώρας» κατέληξε ο Γιάννης Καλλιάνος.


NEWSLETTER