Δευτέρα, 09 Δεκεμβρίου 2019 13:30

Ηλεία: Νύχτα τρόμου για 85χρονο - Eπεσε θύμα ληστείας

Γράφτηκε από την
Ηλεία: Νύχτα τρόμου για 85χρονο - Eπεσε θύμα ληστείας

Στιγμές τρόμου έζησε το βράδυ του Σαββάτου ένας 86χρονος από την περιοχή του Λαντζοΐου στην Ηλεία, όταν το σπίτι του παραβιάστηκε από δυο ληστές που του αφαίρεσαν 5.000 ευρώ.

Όλα ξεκίνησαν το βράδυ του Σαββάτου όταν οι δυο δράστες παραβίασαν το παράθυρο του σπιτιού του 86χρονου και μπήκαν στο δωμάτιό του. Ο ηλικιωμένος άνδρας, που λίγη ώρα νωρίτερα τον είχε πάρει ο ύπνος, πετάχτηκε από κάποιο θόρυβο και έτσι βρέθηκε πρόσωπο με πρόσωπο με τους δυο ληστές που φορούσαν κουκούλες και γάντια.

Οι δυο ληστές φρόντισαν ο 86χρονος να μη δει τι έκαναν, με τον έναν εξ αυτών να προσπαθεί να κρατήσει στο κρεβάτι τον ηλικιωμένο τοποθετώντας του ένα μαξιλάρι στο πρόσωπο. Ο δεύτερος ανέλαβε να πάρει το συρτάρι του κομοδίνου το οποίο περιείχε 5.000 ευρώ.

Απόδειξη ότι οι κινήσεις των ληστών ήταν μελετημένες από πριν είναι το γεγονός πως κατά τη φυγή τους από το σπίτι φρόντισαν να αποσυνδέσουν τα τηλέφωνα ώστε ο 86χρονος να μην μπορεί να επικοινωνήσει με κανέναν. Ο άτυχος άνδρας μόλις κατάφερε να απελευθερωθεί και να βρει το κουράγιο να σηκωθεί, κάλεσε βοήθεια και ακούγοντάς τον ένας γείτονάς του επικοινώνησε άμεσα με την αστυνομία και το ΕΚΑΒ προκειμένου να καταγγείλει το περιστατικό.

Άμεση ήταν η ανταπόκριση των ανδρών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, οι οποίοι αφού έμαθαν όσα συνέβησαν από τον ηλικιωμένο άνδρα, ξεκίνησαν άμεσα την έρευνά τους προκειμένου να εντοπίσουν τους δυο ληστές.

Στο σημείο βρέθηκε εσπευσμένα και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο μετέφερε τον ηλικιωμένο στο Γενικό Νοσοκομείο Ηλείας για να του προσφερθούν οι απαραίτητες ιατρικές βοήθειες.

«Πιστεύω ότι αυτοί που μπήκαν στο σπίτι ήξεραν ακριβώς που θα κινηθούν και πως. Ήταν οργανωμένοι. Είναι κρίμα σε ανθρώπους που ζουν μόνοι να τους μεταχειρίζονται με τέτοιο τρόπο και ειδικά σε έναν άνθρωπο που έχει προβλήματα υγείας. Είναι λυπηρό να χτυπούν μοναχικούς ανθρώπους, παίρνοντάς τους πενιχρές οικονομίες που μπορεί να έχουν μαζέψει με πολύ κόπο και ιδρώτα» είπε στην εφημερίδα Πατρίς ο γιος του ηλικιωμένου.

Αυτή είναι η τέταρτη φορά που ο ηλικιωμένος έπεσε θύμα ληστείας σε διάστημα 14 χρόνων.

Πηγή: patrisnews


NEWSLETTER