Τρίτη, 10 Δεκεμβρίου 2019 22:51

Σε εξέλιξη η κακοκαιρία Διδώ που θα διαρκέσει έως το βράδυ της Τετάρτης

Γράφτηκε από την
Σε εξέλιξη η κακοκαιρία Διδώ που θα διαρκέσει έως το βράδυ της Τετάρτης

Σημαντικές βροχοπτώσεις και κατά τόπους καταιγίδες προκαλεί το κύμα κακοκαιρίας «Διδώ» που βρίσκεται σε εξέλιξη τις βραδινές ώρες της Τρίτης.

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία της μετεωρολογικής υπηρεσίας meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, οι βροχές και οι σποραδικές καταιγίδες που εκδηλώνονται στην Αττική, αναμένεται να συνεχιστούν έως και μετά τα μεσάνυχτα, οπότε προοδευτικά θα σταματήσουν.

Παράλληλα, ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες θα εκδηλωθούν κατά τη διάρκεια της νύχτας προς την Τετάρτη στην Πιερία, στην Ημαθία και στα παράκτια κυρίως τμήματα της Ανατολικής Θεσσαλίας. Λόγω του πολύ ενισχυμένου ανατολικού ρεύματος που θα πνέει στο Βόρειο Αιγαίο με εντάσεις οκτώ έως εννέα μποφόρ, τα φαινόμενα σε αυτές τις περιοχές θα συνεχιστούν κατά τόπους έως το απόγευμα της Τετάρτης.

Στην υπόλοιπη χώρα, την Τετάρτη θα εκδηλωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες, κυρίως στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά, στα νησιωτικά τμήματα του Κεντρικού, Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου και μετά το μεσημέρι στη Νότια Ελλάδα. Χιονοπτώσεις, τοπικά πυκνές θα σημειωθούν στα ορεινά ηπειρωτικά, καθώς και σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER