Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου 2019 08:50

Ρέθυμνο: Εμεινε με δύο παθολόγους το νοσοκομείο - Στέλνουν σε άλλους νομούς τους ασθενείς

Γράφτηκε από την
Ρέθυμνο: Εμεινε με δύο παθολόγους το νοσοκομείο - Στέλνουν σε άλλους νομούς τους ασθενείς

Χωρίς ειδικό παθολόγο καταγγέλλουν πως έχουν μείνει στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου.

Η διευθύντρια της κλινικής, Ελένη Ιωαννίδη, έκανε έκκληση προς τους ασθενείς, με ανακοίνωση, να πηγαίνουν σε άλλους νομούς της Κρήτης αν έχουν την δυνατότητα, καθώς οι δύο παθολόγοι που έχουν μείνει, δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις για έναν ολόκληρο Νομό.

«Σήμερα στο νοσοκομείο δεν εφημερεύει ειδικός παθολόγος. Στην Παθολογική Κλινική υπηρετούν μόνο δύο παθολόγοι οι οποίοι δεν μπορούν να αντέξουν το βάρος ενός ολόκληρου νομού. Κατά συνέπεια σήμερα αλλά και κάποιες άλλες μέρες μέσα στο μήνα δεν θα γίνεται καμία εισαγωγή στην Παθολογική Κλινική. Αν χρειαστεί εισαγωγή θα πρέπει να νοσηλευθείτε σε νοσοκομείο γειτονικού νομού. Λυπούμαστε πάρα πολύ για αυτή την εξέλιξη όμως δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα άλλο λόγω σεβασμού στη δουλειά μας και τους ασθενείς μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Εν τω μεταξύ, Ενωση γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου, με ανακοίνωσή της αντιδρά γι’ αυτή την εξέλιξη η οποία βάζει σε ταλαιπωρία τους ασθενείς. Οπως αναφέρει το Cretapost, στις 12:30 το μεσημέρι οι γιατροί θα διαμαρτυρηθούν στο προαύλιο του νοσοκομείου.

«Δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι έγινε και αυτό. Σε ένα νομό πού έχει μια και μοναδική θεραπευτική δομή υγείας. Ένα μικρό νοσοκομείο. Δεν έχεις άλλη επιλογή αν σου τύχει κάτι. Σε ένα νομό υποβαθμισμένο σε αρκετά θέματα, χάνουμε και την δυνατότητα για νοσηλεία. Έκλεισε η μοναδική Παθολογική κλινική και στέλνει τους ασθενείς από το Ρέθυμνο για νοσηλεία στα Χανιά. Ο κόμπος κόλλησε στο χτένι. Παραπέρα δεν έχει. Δύο γιατροί δεν γίνεται να τα βγάλουν άλλο πέρα χωρίς απώλειες», ανέφεραν μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή τους.


NEWSLETTER