Τετάρτη, 25 Δεκεμβρίου 2019 14:34

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη δύο ανδρών που διέπρατταν ληστείες και κλοπές

Γράφτηκε από την
Θεσσαλονίκη: Σύλληψη δύο ανδρών που διέπρατταν ληστείες και κλοπές

 

Τέρμα στη δράση δύο ανδρών, οι οποίοι διέπρατταν ένοπλες ληστείες σε εταιρείες και σε καταστήματα ΕΛΤΑ έβαλε η αστυνομία, με τον εντοπισμό και τη σύλληψη τους χθες το απόγευμα στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης.

Οι δράστες, ένας 43χρονος και ένας 37χρονος, νωρίτερα το πρωί είχαν "χτυπήσει" εταιρεία ανακύκλωσης μεταλλικών αντικειμένων στη Νεοχωρούδα. Ο 37χρονος αφαίρεσε με την απειλή πιστολιού εισπράξεις της επιχείρησης ύψους 13.000 ευρώ και στη συνέχεια πυροβόλησε εκφοβιστικά στον αέρα, ενώ ο 43χρονος έβαλε μία φορά προς την κατεύθυνση υπαλλήλου χωρίς να προκύψει τραυματισμός. 

Σύμφωνα με την Αστυνομία, από την προανάκριση προέκυψε ότι οι συλληφθέντες συνέστησαν συμμορία τουλάχιστον από τα τέλη Ιουνίου 2019 για την τέλεση ληστειών και κλοπών οχημάτων. Για τη διάπραξη των ληστειών, τα μέλη της συμμορίας χρησιμοποιούσαν καλάσνικοφ και πιστόλια, κατά περίπτωση, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους είτε με ολοπρόσωπες μάσκες (αμφίεσης ηλικιωμένων), είτε με κουκούλες τύπου full face, ενώ χρησιμοποιούσαν κλεμμένα αυτοκίνητα στα οποία είχαν τοποθετήσει πλαστές πινακίδες.

Διαπιστώθηκε επίσης ότι εμπλέκονται σε δύο ακόμη περιπτώσεις ληστειών και τριών κλοπών οχημάτων. Συγκεκριμένα, οι συλληφθέντες τον Ιούνιο και τον Νοέμβριο του 2019 μετέβησαν σε εταιρεία ψιλικών στην περιοχή του Ωραιοκάστρου και στα ΕΛΤΑ Λαγκαδά, αντίστοιχα, όπου στην πρώτη περίπτωση απείλησαν τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης χωρίς να αφαιρέσουν οτιδήποτε, ενώ στη δεύτερη περίπτωση απείλησαν τους εργαζόμενους και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 2.500 ευρώ περίπου από το ταμείο και κοσμήματα υπαλλήλων. Επίσης το διάστημα Ιουνίου- Νοεμβρίου 2019 έκλεψαν τρία αυτοκίνητα από τις περιοχές της Πυλαίας, του Λαγκαδά και της Ν. Καλλικράτειας Χαλκιδικής, τα οποία χρησιμοποίησαν ως μέσα μετάβασης στους τόπους των ληστειών.

Έπειτα από έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε σπίτια και αποθήκες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το συνολικό χρηματικό ποσό των 1.355 ευρώ, ένα μικρόδεμα κάνναβης μια συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης (taser), ένα κυνηγετικό όπλο, ένα κινητό τηλέφωνο, πλαστή πινακίδα κυκλοφορίας, κουκούλες, δύο φορητοί πομποδέκτες συντονισμένοι με τη συχνότητα της Αστυνομίας, τρεις ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές. Επίσης κατασχέθηκε το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν κατά τη σύλληψη τους.

Κατά την ακινητοποίησή τους προέβαλαν σθεναρή αντίσταση.

Τα κλεμμένα αυτοκίνητα εντοπίστηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Σε βάρος των δραστών σχηματίσθηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για τα αδικήματα της συμμορίας, ληστείας, διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής, λλαστογραφίας, αντίστασης, παράβασης του νόμου περί όπλων, απόπειρας ανθρωποκτονίας, παράβασης νομοθεσίας περί ρυθμίσεων ηλεκτρονικών επικοινωνιών, μεταφορών, δημοσίων έργων, και παράβασης του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τη διακρίβωση τυχόν εμπλοκής τους σε άλλες παρόμοια αδικήματα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER