Κυριακή, 29 Δεκεμβρίου 2019 10:50

Εξαρθρώθηκε σπείρα που διακινούσε κοκαΐνη στην Αχαΐα

Γράφτηκε από την
Εξαρθρώθηκε σπείρα που διακινούσε κοκαΐνη στην Αχαΐα

Σπείρα που διακινούσε κοκαΐνη στην Αχαΐα εξάρθρωσαν οι αστυνομικοί του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφαλείας Πατρών, συλλαμβάνοντας τρεις άνδρες, ηλικίας 33, 32 και 31 ετών αντίστοιχα, καθώς και μία γυναίκα 25 χρόνων.

Οι αστυνομικοί έφθασαν στην εξάρθρωση της σπείρας, έπειτα από την αξιοποίηση στοιχείων που είχαν συγκεντρώσει για τη δράση των μελών της, ενώ όπως προέκυψε από τις έρευνες είχαν διακινήσει τους τελευταίους επτά μήνες περισσότερα από 1.300 γραμμάρια κοκαΐνης.

Επίσης, σύμφωνα με την Αστυνομία, από τις ίδιες έρευνες προέκυψε ότι τα μέλη της σπείρας είχαν αναπτύξει διακριτούς ρόλους και συγκεκριμένα ο 33χρονος ήταν ο αρχηγός και παράλληλα διακινητής των ναρκωτικών, οι άλλοι δύο άνδρες είχαν αναλάβει τη διακίνηση των ναρκωτικών, ενώ η 25χρονη είχε το ρόλο του αποθηκάριου και του ατόμου που έλεγχε τα έσοδα της σπείρας. Ακόμη, η 25χρονη είχε αναλάβει την απόκρυψη των δόσεων κοκαΐνης και κρατούσε σημειώσεις σε βιβλίο για τις ποσότητες που διακινούσαν και τις τυχόν οικονομικές εκκρεμότητες από την πλευρά τοξικομανών.

Στο μεταξύ, σε έρευνες που έγιναν στα σπίτια και στα αυτοκίνητα των μελών της σπείρας, καθώς και σε χώρους αποθήκευσης, παρουσία δικαστικού λειτουργού, οι αστυνομικοί βρήκαν μεταξύ άλλων 47,8 γραμμάρια κοκαΐνης, 7,4 γραμμάρια άγνωστης ουσίας σε κρυσταλλική μορφή, δύο περίστροφα, μια επαναληπτική καραμπίνα, 181 φυσίγγια, ένα μαχαίρι τύπου ματσέτα, μια σιδερογροθιά, ένα πτυσσόμενο γκλοπ, ένα φορητό ασύρματο, τέσσερις ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, κ.α.

Οι τρεις άνδρες και η 25χρονη θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, ενώ οι αστυνομικοί του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών συνεχίζουν τις έρευνες για την υπόθεση.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
 


NEWSLETTER