Κυριακή, 12 Ιανουαρίου 2020 11:00

Λαμία: Αντιδράσεις για το hot spot προσφύγων - «Δεν θα γίνουμε νέα Μόρια» (Βίντεο)

Γράφτηκε από την
Λαμία: Αντιδράσεις για το hot spot προσφύγων - «Δεν θα γίνουμε νέα Μόρια» (Βίντεο)

Την αντίδραση τους αλλά και τους λόγους για τους οποίους δεν δέχονται την εγκατάσταση προσφύγων στην περιοχή της Μαυρομαντήλας εξέφρασαν στην έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Λαμίας οι εκπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας της Αγίας Παρασκευής, ενώ κατέθεσαν και ψήφισμα με τις αποφάσεις της τοπικής κοινωνίας.

Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων αποφάσισαν το βράδυ του Σαββάτου σε λαϊκή συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στο δημοτικό σχολείο της Αγίας Παρασκευής οι κάτοικοι της Μεγάλης Βρύσης αλλά και της Αγίας Παρασκευής που συμμετείχαν στη Λαϊκή συνέλευση. «Δεν θα γίνουμε νέα Μόρια» έλεγαν χαρακτηριστικά μέσα σε εκρηκτικό κλίμα αποφασίζοντας να κλείσουν το μεσημέρι της Κυριακής τον κόμβο της Αγίας Παρασκευής.

Το παρών έδωσε πλήθος κόσμου πολλοί εκ των οποίων πήραν τον λόγο προκειμένου να καταθέσουν την άποψή τους για το προσφυγικό ζήτημα και την πιθανή έλευση προσφύγων στην περιοχή της Μαυρομαντήλας, όπως αναφέρει το lamianow.gr.

Οι πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων ξεκαθάρισαν με τις τοποθετήσεις τους ότι «η αντίδρασή μας αυτή, δεν πηγάζει από ταπεινά αισθήματα, ούτε είναι αποτέλεσμα ρατσιστικών και ξενοφοβικών αντιλήψεων, αλλά είναι κραυγή αγωνίας για την μικρές κοινωνίες των χωριών μας, την κοινωνία της πόλης μας αλλά και για τους ίδιους τους πρόσφυγες, καθώς η περιοχή της Μαυρομαντήλας δεν ενδείκνυται για τη δημιουργία ενός τέτοιου κέντρου υποδοχής και φιλοξενίας».

Στην συνέλευση βρέθηκαν επίσης ο Βουλευτής Νομού Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Σαρακιώτης ο επικεφαλής της μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου Λαμίας Νίκος Σταυρογιάννης ο επικεφαλής της παράταξης Λαμία Νέα Προοπτική Θωμάς Στάικος καθώς και μέλη των παρατάξεων τους αλλά και ο πρόεδρος των επιχειρήσεων της ΒΙΠΕ Λαμίας Γιώργος Γιαννίτσης.

Η επταμελής επιτροπή που συστήθηκε για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων αποφάσισε το μεσημέρι της Κυριακής στις 12:00 οι κάτοικοι να συναντηθούν συναντηθεί στο ύψος των σφαγείων της Αγίας Παρασκευής και πιο συγκεκριμένα στο πρατήριο καυσίμων Βp προκειμένου να προβεί στο κλείσιμο του κόμβου προς την Εθνική Οδό.

Οπως αναφέρει η οργανωτική επιτροπή, «Στις 12:00 θα ξεκινήσουμε τις κινητοποιήσεις μας με το κλείσιμο του κόμβου Αγίας Παρασκευής της εθνικής οδού για να εκφράσουμε όλοι μαζί την αντίθεση μας στην δημιουργίας ».


NEWSLETTER