Κυριακή, 19 Ιανουαρίου 2020 14:20

Γιώργος Πατούλης: Η Αττική δεν αντέχει άλλο να θάβει σκουπίδια

Γράφτηκε από την
Γιώργος Πατούλης: Η Αττική δεν αντέχει άλλο να θάβει σκουπίδια

Οκτώ συγκεκριμένες δράσεις που θα υλοποιηθούν το πρώτο εξάμηνο του 2020 προκειμένου να δοθεί μόνιμη και βιώσιμη λύση στο ζήτημα διαχείρισης των απορριμμάτων, προαναγγέλλει ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, σε συνέντευξή του στον "Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής", επισημαίνοντας ότι «η Αττική δεν αντέχει άλλο να θάβει σκουπίδια».

Στις δράσεις περιλαμβάνονται η αναθεώρηση του περιφερειακού σχεδιασμού, η προμήθεια 10.000 καφέ κάδων και 66 απορριμματοφόρων, η ίδρυση Παρατηρητηρίου Ανακύκλωσης και η λειτουργία Help Desk στον ΕΔΣΝΑ, η προώθηση της ανακύκλωσης σε όλη την Αττική, η δημιουργία 1.000 σημείων ανακύκλωσης σε στοχευμένα σημεία (σχολεία, δημόσιες υπηρεσίες, αθλητικούς χώρους, εκκλησίες) και η υλοποίηση δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των κατοίκων της Αττικής προς την κατεύθυνση της ανακύκλωσης.

«Στόχος μας είναι να έχει καταργηθεί ο πράσινος κάδος και να υπάρχουν μόνο χωριστά ρεύματα από Διαλογή στην Πηγή», αναφέρει ο κ. Πατούλης, αναφέροντας ότι ο ΧΥΤΑ Φυλής θα σταματήσει να δέχεται σύμμεικτα απορρίμματα από τα τέλη του 2023.

Αναφερόμενος στην απόφαση του πρωθυπουργού να προτείνει την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου ως επόμενη Πρόεδρο της Δημοκρατίας, επισημαίνει ότι είναι «μια πρόταση πρόκληση, ευθύνης και συναίνεσης, προς όλες τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 


NEWSLETTER