Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2020 09:50

Πάτρα: Εμπρηστές έκαψαν καρναβαλικά «αγάλματα» στην πόλη (Βίντεο)

Γράφτηκε από την

Στόχος εμπρηστών στην Πάτρα έγιναν καρναβαλικές κατασκευές σε διάφορα σημεία της πόλης.

Οπως αναφέρει το tempo24.news οι άγνωστοι προχώρησαν σε εμπρηστικές επιθέσεις εναντίον καρναβαλικών κατασκευών τα ξημερώματα της Τρίτης στο κέντρο της Πάτρας, προκαλώντας κινητοποίηση σε Αστυνομία και Πυροσβεστική. Οι εκδηλώσεις για το καρναβάλι ήδη ξεκίνησαν και πολλές αποκριάτικες κατασκευές κοσμούν τους δρόμους της Πάτρας.

Συγκεκριμένα στις 5 το πρωί αυτοκίνητο με σκούρο χρώμα στάθμευσε απέναντι από το Δημαρχείο της Πάτρας. Ένας άνδρας βγήκε από το όχημα και κατευθύνθηκε προς την πόρτα του κτιρίου όπου έχει τοποθετηθεί καρναβαλική κατασκευή και την πυρπόλησε, προκαλώντας σοβαρές υλικές ζημιές τόσο στον αποκριάτικο διάκοσμο όσο και στην πρόσοψη του Δημαρχείου.

{yendifplayer type=video youtube=https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=u1zc5seoTVc}

Αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού ήταν δημοτική υπάλληλος η οποία εκείνη την ώρα κατευθυνόταν προς την εργασίας της. Αμέσως ο άντρας μπήκε στο όχημα κατευθύνθηκε στην οδό Βότση και εξαφανίστηκε.

Η υπάλληλος ειδοποίησε την Πυροσβεστική Υπηρεσία που έφτασε άμεσα στο σημείο.

{yendifplayer type=video youtube=https://www.youtube.com/watch?time_continue=3&v=hHSjUVFeGbU&feature=emb_title}

Περίπου 45 λεπτά αργότερα, λίγο πριν τις 6 το πρωί, πιθανότατα ο ίδιος ή οι ίδιοι δράστες πυρπόλησαν καρναβαλική κατασκευή που έχει τοποθετηθεί στην Ακτή Δυμαίων και Τριών Ναυάρχων στην Πάτρα. Διερχόμενοι ειδοποίησαν την Πυροσβεστική και επί τόπου έφθασαν τρεις άνδρες με ένα όχημα που κατάφεραν να σβήσουν την φωτιά.  Το όχημα με τον (ή τους) επιβαίονοντες αναζητά η Αστυνομία, ενώ την προανάκριση έχει αναλάβει η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

{yendifplayer type=video youtube=https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=K2gfLMZ0nNI}

Νωρίτερα, λίγο μετά τα μεσάνυχτα άγνωστοι έβαλαν φωτιές σε κάδους στα Ζαρουχλέικα και στα Συχαινά.