Σάββατο, 25 Ιανουαρίου 2020 14:34

Στην εισαγγελία το γλείψιμο τουρκικής τουαλέτας από μαθήτρια Β' Δημοτικού

Γράφτηκε από την
Στην εισαγγελία το γλείψιμο τουρκικής τουαλέτας από μαθήτρια Β' Δημοτικού

Για το θέμα έχει ήδη διαταχθεί έρευνα από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης αλλά και από το Τμήμα Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Μεγάλες διαστάσεις λαμβάνει το περιστατικό που καταγγέλθηκε στο 17ο Δημοτικό σχολείο Θεσσαλονίκης, κατά το οποίο μαθήτρια της Β' Τάξης Δημοτικού, εξαναγκάστηκε από συμμαθητές της να γλείψει τουρκική τουαλέτα στη διάρκεια διαλείμματος. Το περιστατικό συνέβη στο 17ο δημοτικό σχολείο, την προηγούμενη Πέμπτη, 16 Ιανουαρίου, στις 3 μετά το μεσημέρι, ώρα που το σχολείο λειτουργούσε με το ολοήμερο πρόγραμμα.

Για το θέμα έχει ήδη διαταχθεί έρευνα από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης αλλά και από το Τμήμα Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, με το συμβάν να έχει προκαλέσει αναστάτωση σε γονείς και μαθητές.
Στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, υποβλήθηκε καταγγελία για επίθεση από γονείς σε βάρος εκπαιδευτικών, γονείς ζητούν να καταλογιστούν ευθύνες στους δασκάλους, ενώ η μητέρα του κοριτσιού γνωστοποίησε πως προτίθεται να κινηθεί νομικά, και την ίδια στιγμή η μαθήτρια άλλαξε σχολείο, με δήλωση αλλαγής κατοικίας.

«Το κοριτσάκι έχει αλλάξει σχολείο, θα ζητήσω τη συναίνεση, γιατί η αλλαγή περιβάλλοντος δεν είναι ό,τι καλύτερο για να αντιμετωπίζεται ένα γεγονός. Άμεσα ξεκινούμε σχολές γονέων, πρέπει οι γονείς να ενημερώνονται», είχε αναφέρει ο περιφερειακός διευθυντής Κ. Μακεδονίας Α΄βάθμιας και Β΄βάθμιας εκπαίδευσης

Ενήμερη για το θέμα είναι και η Εισαγγελία Ανηλίκων Θεσσαλονίκης η οποία αναμένεται να καλέσει γονείς, εκπαιδευτικούς και κάθε εμπλεκόμενο στην υπόθεση, προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες μέσα στις οποίες συνέβη το περιστατικό.

Πηγή: ethnos.gr


NEWSLETTER