Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2020 09:43

Χαλάει ο καιρός με βροχές και καταιγίδες

Γράφτηκε από την
Χαλάει ο καιρός με βροχές και καταιγίδες

Με τοπικές βροχές και καταιγίδες, αλλά και χιόνια στα βόρεια ορεινά, θα κυλήσει σήμερα ο καιρός.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις, αναμένονται βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες στα δυτικά, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τις Κυκλάδες, ενώ τα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας. Από το απόγευμα ωστόσο, ο καιρός θα βελτιωθεί σταδιακά από τα βορειοδυτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νοτιοδυτικοί 4 με 6, στρεφόμενοι γρήγορα σε δυτικούς βορειοδυτικούς 3 με 5 μποφόρ, ενώ στα ανατολικά θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Από το απόγευμα και από τα βόρεια θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ως προς τις ελάχιστες τιμές.

Η πρόγνωση του καιρού

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Mεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στη Θράκη. Λίγα χιόνια στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα και από τα δυτικά.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 και τοπικά νότιοι 4 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 05 έως 12 βαθμούς Κελσίου. στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Από το βράδυ βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί. Ανεμοι: Αρχικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 12 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο τοπικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα νότια μεμονωμένες καταιγίδες. Από το απόγευμα και από τα βόρεια ο καιρός θα βελτιωθεί.

Ανεμοι: Αρχικά νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ, που από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 06 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Nεφώσεις παροδικά αυξημένες. Βαθμιαία, κυρίως στις Κυκλάδες θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από το μεσημέρι μεμονωμένες καταιγίδες. Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ που από το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες θα σημειωθούν αρχικά στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, που από το μεσημέρι βαθμιαία θα επεκταθούν και στα Δωδεκάνησα. Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ και στα βόρεια τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανότητα καταιγίδας μετά το μεσημέρι. Βελτίωση αναμένεται από το βράδυ. Aνεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ που από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Βελτίωση αναμένεται από το απόγευμα. Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 μποφόρ και από το απόγευμα βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 04 έως 10 βαθμούς Κελσίου.


NEWSLETTER