Παρασκευή, 31 Ιανουαρίου 2020 18:30

Δολοφονία Δώρας Ζέμπερη: Ξεκινά η δίκη του Μανώλη Σοροπίδη στο Εφετείο

Γράφτηκε από την
Δολοφονία Δώρας Ζέμπερη: Ξεκινά η δίκη του Μανώλη Σοροπίδη στο Εφετείο

Η υπόθεση της δολοφονίας της 32χρονης εφοριακού είχε σοκάρει το πανελλήνιο με την αγριότητα της.

Η υπόθεση της δολοφονίας της 32χρονης εφοριακού Δώρας Ζέμπερη στο Β΄ Νεκροταφείο Αθηνών στις 18 Οκτωβρίου 2017, που είχε σοκάρει το πανελλήνιο με την αγριότητα της επιστρέφει στα δικαστήρια, καθώς την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου θα γίνει στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας η δίκη σε δεύτερο βαθμό.

Η 32χρονη είχε βρεθεί κατακρεουργημένη μέσα σε μια λίμνη αίματος, καθώς είχε δεχτεί 14 συνολικά μαχαιριές στην πλάτη και στον θώρακα, ενώ έφερε και αμυντικά τραύματα στο χέρια, τα οποία κατέδειξαν την προσπάθεια που κατέβαλλε, προκειμένου να προφυλαχθεί και να ξεφύγει από τον δολοφόνο της.

Για την δολοφονία της εφοριακού της Α’ ΔΟΥ Πειραιά είχε συλληφθεί 20 μέρες μετά στο Γαλάτσι ο 58χρονος Ελληνοαρμένιος Μανώλης Σοροπίδης, ο οποίος ενώ αρχικά ομολόγησε το έγκλημα, τρεις μήνες μετά κατέθεσε συμπληρωματικά υπομνήματα στον Ανακριτή και έκανε λόγο για «συμβόλαιο θανάτου».

Υποστήριξε ότι δύο άνδρες τους οποίους αποκάλεσε «Χάρη και «Ψηλό» του έταξαν πως θα του δώσουν 30.000 ευρώ για να σκοτώσει τη Δώρα, που την είχαν βάλει στο στόχαστρο εξαιτίας κάποιων οικονομικών υποθέσεων που χειριζόταν ως ελεγκτής της εφορίας. Ο ίδιος μάλιστα είχε υποστηρίξει πως κατά την δολοφονία της εκείνος την τραυμάτισε και οι άλλοι δύο την σκότωσαν.

Η συνέχεια δόθηκε στις δικαστικές αίθουσες του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, όπου οι δικαστικοί λειτουργοί έκριναν ένοχο τον 58χρονο και τον Ιούλιο του 2018 τον καταδίκασαν με ποινή φυλάκισης δις ισόβια και εννέα μήνες. Ο Μανώλης Σοροπίδης καταδικάστηκε για τα κακουργήματα της ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και της ληστείας με ιδιαίτερη σκληρότητα, καθώς και για τα πλημμελήματα της παράνομης οπλοχρησίας και της παράνομης οπλοφορίας.

Η δικηγόρος Γ. Παναγοπούλου είχε πει χαρακτηριστικά: «Στο δικαστήριο του Ιουλίου όπου καταδικάστηκε ο Μανώλης Σοροπίδης για τη δολοφονία της Δώρας, προέκυψαν σημαντικά στοιχεία που ακούστηκαν για πρώτη φορά. Τα προσκομίσαμε στις Αρχές προκειμένου να αξιολογηθούν από αρμόδιο λειτουργό και να ξεκινήσει άλλη παράλληλη, βαθιά έρευνα. Η εργασία της Δώρας ήταν πηγή κινδύνου όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο. Το θύμα είχε περαιώσει πάνω από διακόσιες τριάντα υποθέσεις. Ήταν δραστήρια, παραγωγική, αποδοτική, με σοβαρό χαρτοφυλάκιο. Φαίνεται πως είχε διαισθανθεί τον κίνδυνο γιατί την προηγούμενη της δολοφονίας της είχε δώσει τους κωδικούς των τραπεζικών της καρτών στον αδερφό της και είχε ζητήσει να μετατεθεί σε άλλη υπηρεσία».

Πηγή: ethnos.gr


NEWSLETTER