Σάββατο, 08 Φεβρουαρίου 2020 20:09

"Μεσαίωνας" στην Κέρκυρα: Γονείς μήνυσαν πέντε καθηγητές

Γράφτηκε από την
"Μεσαίωνας" στην Κέρκυρα: Γονείς μήνυσαν πέντε καθηγητές

Τους κατηγορούν για bullying και ξυλοδαρμό της κόρης τους, με εκφράσεις όπως «σκάσε, θα φας σφαλιάρα».

Μήνυση κατά πέντε καθηγητών Γυμνασίου στην Κέρκυρα κατέθεσαν γονείς μαθήτριας που τους κατηγορούν για σχολικό εκφοβισμό (μπούλινγκ) και ξυλοδαρμό της κόρης τους. Οι γονείς της μαθήτριας κατέθεσαν μήνυση στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κέρκυρας, καθώς στις 29 Ιανουαρίου η κόρη τους, όπως ισχυρίζονται, δέχθηκε επίθεση από τον καθηγητή της μουσικής.

Τον ρώτησε, σύμφωνα με το corfutvnews.gr γιατί γράφουν τεστ Γεωγραφίας στο μάθημά του και εκείνος βγήκε, όπως υποστηρίζουν, εκτός εαυτού.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι γονείς ισχυρίζονται ότι ο καθηγητής άρχισε να της φωνάζει και να της λέει «σκάσε, θα φας σφαλιάρα». Του είπε ότι δεν έχει δικαίωμα να της φωνάζει και της είπε ότι είναι άχρηστη, ότι έχει νοητική στέρηση και ότι είναι ανάπηρη. Την έπιασε από τα μαλλιά και την πλεξίδα της και την πήγε στο γραφείο της διευθύντριας. «Οι γονείς είναι αγανακτισμένοι. Υπάρχει όμως κάτι το πλέον σοβαρό το οποίο είναι η ψυχική κατάσταση της μαθήτριας η οποία έχει καταρρακωθεί. Δεν θέλει να πάει σχολείο», εξήγησε μεταξύ άλλων ο δικηγόρος της οικογένειας, Ιωάννης Ανδρέας Ρίγγας.

Στις 25 σελίδες της μήνυσης οι γονείς της μαθήτριας Β' γυμνασίου κατηγορούν τους καθηγητές για παράβαση καθήκοντος και αναφέρουν πάνω από 10 περιστατικά σχολικού εκφοβισμού. Καλούν επιπλέον ως μάρτυρες επτά συμμαθητές της. Ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας μιλώντας στο Star σημείωσε ότι δεν έχει συμβεί ποτέ ξανά να κατηγορούνται πέντε καθηγητές. «Το διερευνούμε και είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με όλους τους καθηγητές που εμπλέκονται». Πλέον τον λόγο έχει η Δικαιοσύνη ενώ σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας η καταγγελία έχει κοινοποιηθεί και στο υπουργείο Παιδείας.

Περισσότερα στο ethnos.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER