Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου 2020 15:00

Τσικνοπέμπτη: Πάνω από 300 τόνους τα σκουπίδια από τα ψησίματα στη Θεσσαλονίκης

Γράφτηκε από την
Τσικνοπέμπτη: Πάνω από 300 τόνους τα σκουπίδια από τα ψησίματα στη Θεσσαλονίκης

Ξέφρενο πάρτι έστησαν χθες, Τσικνοπέμπτη, χιλιάδες καρναβαλιστές στη Θεσσαλονίκη και όπως ήταν αναμενόμενο άφησαν πίσω τους αρκετά σκουπίδια, τα οποία μάζεψαν σήμερα υπάλληλοι του δήμου σε μια επιχείρηση της αντιδημαρχίας Καθαριότητας και Ανακύκλωσης.

Οι εργαζόμενοι βγήκαν στους δρόμους προκειμένου να καθαρίσουν τη Βασιλέως Ηρακλείου, τα Λαδάδικα και άλλα σημεία στο ιστορικό - εμπορικό κέντρο, τα οποία «σήκωσαν» τον μεγαλύτερο όγκο των καρναβαλιστών και τις αμέτρητες ψησταριές.

Τα απορρίμματα που συγκεντρώθηκαν κατά τη διάρκεια των τελευταίων ωρών παρουσίασαν μια αύξηση της τάξεως του 20% και ξεπέρασαν τους 300 τόνους, καθώς σε ημερήσια βάση συγκεντρώνονται 250 τόνοι σκουπιδιών.

Ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης, Νίκος Ζεϊμπέκης, ανέφερε στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ – ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9Fm» πως μετά από μεγάλες στιγμές γλεντιού οι υπηρεσίες είναι έτοιμες να επέμβουν για να επιστρέψει η ομαλότητα στην πόλη. Δήλωσε ικανοποιημένος από την εικόνα που παρουσιάζει το τελευταίο διάστημα η Θεσσαλονίκη, αναφορικά με την καθαριότητα, προσθέτοντας, ωστόσο, πως υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης.

Ο κ. Ζεϊμπέκης προανήγγειλε, δε, πως το επόμενο διάστημα θα τεθεί σε λειτουργία εφαρμογή μέσω της οποίας οι πολίτες θα μπορούν από το κινητό τους τηλέφωνο να ενημερώνουν τον δήμο για τα προβλήματα που σχετίζονται με την καθαριότητα ώστε να επιλύονται το συντομότερο δυνατό.


NEWSLETTER