Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2020 15:20

Έτοιμο το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας να αντιμετωπίσει πιθανό κρούσμα κοροναϊού

Γράφτηκε από την
Έτοιμο το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας να αντιμετωπίσει πιθανό κρούσμα κοροναϊού

Καθ’ όλα έτοιμο «δηλώνει» το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας σχετικά με την αντιμετώπιση πιθανού κρούσματος κοροναϊού, σύμφωνα με τις δηλώσεις στο ΑΠΕ-ΜΠΕ του νέου διοικητή του, Λεωνίδα Ρουμπάτη.

Όπως εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Ρουμπάτης, «ήδη στο νοσοκομείο έχουν διαμορφωθεί, ένας ειδικός θάλαμος πρόγνωσης στα Επείγοντα Περιστατικά, ένα ειδικός θάλαμος στην Πνευμονολογική Κλινική και ένας θάλαμος Αρνητικής Πίεσης στη ΜΕΘ».

Εξάλλου νωρίς σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας σύσκεψη όλων των αρμόδιων υπηρεσιών του νοσοκομείου, ώστε το ίδρυμα να βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα για την πρόγνωση, αλλά και απομόνωση ύποπτου κρούσματος κοροναϊού, αν εκδηλωθεί στο νησί.

Εξάλλου σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο αεροδρόμιο Κέρκυρας «Ιωάννης Καποδίστριας, στις αρχές του Φεβρουαρίου, παρουσία του διοικητή Νοσοκομείου Κέρκυρας, παθολόγου ιατρού του Γενικού Νοσοκομείου, του ΕΚΑΒ, της Πυροσβεστικής, αλλά και όλων των εμπλεκόμενων φορέων του νησιού, αποφασίστηκε να ληφθούν όλα εκείνα τα μέτρα για την αντιμετώπιση πιθανού κρούσματος του ιού.

Από την πλευρά του και ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας (ΟΛΚΕ) Γιώργος Χονδρογιάννης, επιβεβαίωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι «εντός εβδομάδας θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη των εμπλεκόμενων φορέων, προκειμένου να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την πρόληψη και την αντιμετώπιση πιθανού κρούσματος κοροναϊού στο νησί».

«Θα είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε κάθε ενδεχόμενο και θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης στο λιμένα Κέρκυρας» επεσήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Χονδρογιάννης.


NEWSLETTER