Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2020 16:23

Αστυνομικός στην ΑΣΟΕΕ: Με έσυραν μέσα στο πανεπιστήμιο, προσπάθησα να ξεφύγω

Γράφτηκε από την

Δίνοντας τη δική του εκδοχή για όσα εκτυλίχθηκαν έξω και μέσα στην ΑΣΟΕΕ, ο ειδικός φρουρός ανέφερε: «Σταμάτησα τη μηχανή έξω από το πανεπιστήμιο όταν ξαφνικά δέχθηκα την επίθεση μιας ομάδας ατόμων».

«Πήγαινα ως ιδιώτης στο πανεπιστήμιο για να συναντήσω οικείο πρόσωπο, αλλά και στο πλαίσιο επιχειρήσεων τις τελευταίες 20 μέρες που προσλήφθηκα στην Ελληνική Αστυνομία» φέρεται να είπε ο ειδικός φρουρός που δέχθηκε επίθεση στην ΑΣΟΕΕ και νοσηλεύεται στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Δίνοντας τη δική του εκδοχή για όσα εκτυλίχθηκαν έξω και μέσα στην ΑΣΟΕΕ, ανέφερε: «Σταμάτησα τη μηχανή έξω από το πανεπιστήμιο όταν ξαφνικά δέχθηκα την επίθεση μιας ομάδας ατόμων. Με πέταξαν κάτω και με έσυραν μέσα στο πανεπιστήμιο. Προσπάθησα να ξεφύγω, αλλά εγκλωβίστηκα. Δεχόμενος συνεχόμενες επιθέσεις, έβγαλα το όπλο για να απεμπλακώ. Όταν ήρθαν συνάδελφοι των ΜΑΤ με βοήθησαν να ξεφύγω».

Στον αντίποδα, η φοιτητική ενωτική πρωτοβουλία της ΑΣΟΕΕ παρουσιάζει μια διαφορετική εκδοχή. Σύμφωνα με αυτή, ο άντρας αποπειράθηκε να συλλάβει μικροπωλητή και, όταν οι φοιτητές αντέδρασαν, μπήκε στη σχολή τραβώντας όπλο. Μάλιστα, στόχευσε τους παριστάμενους και απείλησε να πυροβολήσει. Στη συνέχεια, φυγαδεύτηκε με τη βοήθεια διμοιρίας των ΜΑΤ, που, σύμφωνα με τη φοιτητική ενωτική πρωτοβουλία, πέταξαν χειροβομβίδες κρότου-λάμψης και ξυλοκόπησαν φοιτητές.

Αστυνομικές πηγές που επικαλείται η εφημερίδα, αναφέρουν ότι στον αστυνομικό επιτέθηκαν αντιεξουσιαστές που δραστηριοποιούνται στο πανεπιστημιακό ίδρυμα και το τελευταίο χρονικό διάστημα συμπαρίστανται σε μικροπωλητές που στήνουν τους πάγκους τους έξω από την ΑΣΟΕΕ.

Πηγή: ethnos. gr