Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2020 13:20

Κορονοϊός: Ύποπτο κρούσμα στα Χανιά

Γράφτηκε από την
Κορονοϊός: Ύποπτο κρούσμα στα Χανιά

Ένας άνδρας 25 ετών, έφτασε στο νοσοκομείο Χανίων, την Παρασκευή το πρωί, με συμπτώματα κορονοϊού και υποβάλλεται σε εξετάσεις, ενώ έχει ενημερωθεί ο ΕΟΔΥ και το Υπουργείο Υγείας.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο νεαρός ταξίδεψε σε χώρα με υψηλά ποσοστά κρουσμάτων, ενώ είναι το πρώτο ύποπτο κρούσμα που διαχειρίζεται το νοσοκομείο Χανίων.

Ο 25χρονος προσήλθε μόνος του στο νοσοκομείο Χανίων, δεν νοσηλεύεται αλλά υποβάλλεται σε εξετάσεις, ενώ σε περίπτωση που νοσεί από τον ιό, θα εξετασθούν και τα άτομα του κοντινού του περιβάλλοντος.

Το άτομο είναι εκτός κτιρίου του νοσοκομείου, ενώ τα αποτελέσματα των εξετάσεων πιθανόν να βγουν σε δύο 24ωρα.

Λόγω του συγκεκριμένου περιστατικού, όπως δήλωσε ο Υποδιοικητής 7η Υπε, Δημήτρης Αγαπίου, ακυρώνεται η άσκηση ετοιμότητας για τον κορονοϊό, η οποία θα γινόταν, σήμερα στις 11 στο Νοσοκομείο Χανίων.

«Το νοσοκομείο είναι έτοιμο, ώστε να αντιμετωπίσει κάποιο κρούσμα κορονοϊού. Γενικότερα, οι πολίτες πρέπει να είναι ψύχραιμοι, να υπάρχει σωστή και έγκυρη ενημέρωση, επειδή συνεχώς έχουμε αλλαγές των δεδομένων. Ειδικά οι επαγγελματίες υγείας, θα πρέπει να ενημερώνονται συνεχώς».

Πηγή: flashnews


NEWSLETTER