Τρίτη, 03 Μαρτίου 2020 11:40

Σε επιφυλακή τα νοσοκομεία της Κρήτης για τον κορoνοϊό

Γράφτηκε από την

Η Κρήτη είναι καλά προετοιμασμένη για ένα ενδεχόμενο κρούσμα κορονοϊού, την ώρα που στην Ελλάδα τα κρούσματα αυξάνονται.

Η Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ, αναφέρει ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, καθώς στην Κρήτη, υπάρχουν δύο νοσοκομεία αναφοράς, ενώ στα υπόλοιπα νοσοκομεία του νησιού, υπάρχει η δυνατότητα νοσηλείας ασθενών.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η εξάπλωση του κορονοϊού παγκοσμίως, είναι ραγδαία, με την Ελλάδα να μετρά ήδη επτά επιβεβαιωμένα κρούσματα. Στην Κίνα έχουν χάσει τη ζωή τους συνολικά 2.715 άνθρωποι (2.764 παγκοσμίως), με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας να τονίζει πως ο πλανήτης δεν είναι έτοιμος για να αντιμετωπίσει μία επιδημία.

Από την άλλη πλευρά, ο Υπουργός Υγείας, τόνισε σε πρόσφατες δηλώσεις του, πως η Ελλάδα είναι θωρακισμένη καθώς έχει 13 νοσοκομεία αναφοράς, ενώ έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της Δημόσιας Υγείας στη χώρα.

Ποια είναι η κατάσταση σε επίπεδο Κρήτης
Η Κρήτη δεν έχει ακόμα κάποιο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού, ωστόσο τα νοσοκομεία του νησιού, όπως αναφέρει η Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ, Ελένη Μπορμπουδάκη, είναι πλήρως εξοπλισμένα και προετοιμασμένα για να αντιμετωπίσουν ενδεχόμενο κρούσμα, για αυτό και δεν θα πρέπει ο κόσμος να χάνει την ψυχραιμία του. Πλέον, τα δείγματα ύποπτων κρουσμάτων, θα ελέγχονται στο εργαστήριο κλινικής ιολογίας, της ιατρικής σχολής του πανεπιστημίου Κρήτης, συνεπώς τα αποτελέσματα θα βγαίνουν πιο σύντομα.

«Η Κρήτη είναι προετοιμασμένη να αντιμετωπίσει ένα ενδεχόμενο κρούσμα αλλά και μία επιδημία, καθώς έχει νοσοκομεία αναφοράς, στο Ηράκλειο το ΠΑΓΝΗ, το οποίο διαθέτει θαλάμους αρνητικής πίεσης και αντίστοιχα το νοσοκομείο των Χανίων, το οποίο διαθέτει θαλάμους μόνωσης. Τα υπόλοιπα νοσοκομεία της Κρήτης, έχουν τη δυνατότητα να νοσηλεύσουν ασθενείς σε θάλαμο μόνωσης».

Πηγή: flashnews