Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2020 15:40

Κορονοϊός: Τέλος στα κατηχητικά με απόφαση της Ιεράς Συνόδου

Γράφτηκε από την
Κορονοϊός: Τέλος στα κατηχητικά με απόφαση της Ιεράς Συνόδου

Μέτρα για την αντιμετώπιση της επιδημίας του κορονοϊού από σήμερα 11 Μαρτίου έως και τις 29 Μαρτίου αποφάσισε σε σημερινή συνεδρίαση της η Διαρκής Ιερά Σύνοδος.

Στα μέτρα περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, η αναστολή της λειτουργίας των κατηχητικών και των εκκλησιαστικών ανοικτών δομών, ενώ τα συσσίτια θα λειτουργούν με τη μορφή διανομής πακέτων.

Αντίθετα οι λειτουργίες στις κατά τόπους εκκλησίες θα γίνονται κανονικά.
 
Τι αποφάσισε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος
  • Να ανασταλεί η λειτουργία των Κατηχητικών Σχολείων, των Σχολών Γονέων, των Σχολών Βυζαντινής Μουσικής, Αγιογραφίας, των Συνάξεων Νέων και Μελέτης Αγίας Γραφής και των άλλων συναφών δραστηριοτήτων, ως και να αναβληθούν οι διάφορες εκδηλώσεις, εκδρομές, αθλητικές δραστηριότητες που έχουν προγραμματισθεί κατά την περίοδο αυτή, ενώ προτρέπει τους νέους να μην παρευρίσκονται σε κλειστούς χώρους όπου συνωστίζονται πολλοί.
  • Να ανασταλεί η λειτουργία όλων των εκκλησιαστικών ανοικτών δομών, των Βρεφονηπιακών και Παιδικών Σταθμών κ.ά., και να μην επιτρέπονται επισκέψεις σε όλες τις κλειστές εκκλησιαστικές δομές των ορφανοτροφείων, των μονάδων ΑΜΕΑ, των Γηροκομείων κ.ά., όπως και να εφαρμοσθούν άμεσα τα μέτρα που αφορούν σε αυτές τις δομές, όπως έχουν ανακοινωθεί από τους δημοσίους υπευθύνους φορείς.
  • Οι Υπηρεσίες της Ιεράς Συνόδου, της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και των Ιερών Μητροπόλεων να λειτουργήσουν για το κοινό, μόνο για μία ώρα ημερησίως κατά τις εργάσιμες ημέρες.
  • Τα συσσίτια της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και των Ιερών Μητροπόλεων να λειτουργήσουν υπό την μορφή της διανομής των πακέτων-γευμάτων και όχι της σίτισης εντός των σχετικών δομών.
  • Να αναθέσει στην Συνοδική Επιτροπή Κοινωνικής Προνοίας και Ευποιΐας την σύνταξη καταλόγου οδηγιών των απαιτουμένων μέτρων για τα Φιλανθρωπικά Ιδρύματα της Εκκλησίας και την διά των Ιερών Μητροπόλεων αποστολή τους σε αυτά προς άμεση εφαρμογή.

«Η ΔΙΣ προτρέπει τους Σεβασμιωτάτους Αρχιερείς όπως οι τοπικές εορτές τελούνται λιτώς, μόνον με την παρουσία του οικείου Αρχιερέως κατά την περίοδο αυτή» αναφέρει η Σύνοδος.

Τέλος αναφορικά με την επιδημία του κορονοϊού η Σύνοδος αναφέρει ότι θα συνεχιστούν κανονικά οι λειτουργίες στις κατά τόπους εκκλησίες.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER