Παρασκευή, 13 Μαρτίου 2020 12:00

Δήμαρχος Λάρισας για κορονοϊό: Φύγετε από τις καφετέριες, θα γίνουμε Ιταλία

Γράφτηκε από την
Δήμαρχος Λάρισας για κορονοϊό: Φύγετε από τις καφετέριες, θα γίνουμε Ιταλία

Εκκληση προς τους πολίτες της Λάρισας να μην συνωστίζονται σε διάφορους χώρους εστίασης στο κέντρο της πόλης, έκανε ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, προκειμένου να σταματήσει η εξάπλωση του κορονοϊού.

Σε δήλωσή του καταγγέλλει πως στο κέντρο της πόλης στα καφέ που υπάρχουν ο συνωστισμός που παρατηρείται αυτές τις ημέρες είναι απαράδεκτος. Ο κ. Καλογιάννης κάλεσε τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων να διαμορφώσουν τους χώρους τους ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός. Ο δήμαρχος σημείωσε ότι «ένα τμήμα της κοινωνίας μας το οποίο κοιμάται κυριολεκτικά και πρέπει να ξυπνήσει».

Αναλυτικά η δήλωση του δημάρχου Λάρισας:

«Θέλω να κάνω έκκληση για να μην πω θα καταγγείλω, αυτό που γίνεται στο όμορφο πεζοδρομημένο κέντρο της πόλης με τα πολλά καφέ που έχουμε. Ο συνωστισμός που παρατηρείται εκεί αυτές τις ημέρες είναι απαράδεκτος. Υπάρχει ένα τμήμα της κοινωνίας μας το οποίο κοιμάται κυριολεκτικά και πρέπει να ξυπνήσει. Αν θέλουν σε 15-20 ημέρες να δούνε εικόνες Ιταλίας που τα μαγαζιά όλα θα κλείσουν ας συνεχίσουν με τον ίδιο τρόπο.

Εδώ μπαίνει και το ζήτημα της ατομικής ευθύνης και προφανώς και των ίδιων των καταστηματαρχών που πρέπει να διαμορφώσουν προϋποθέσεις μη συνωστισμού. Δεν είναι δυνατόν όλοι οι φορείς να παίρνουν μέτρα και να δίνουμε λύσεις και την ίδια ώρα στο κέντρο της πόλης να γίνεται ότι γινόταν το προηγούμενο διάστημα. Καλώ τους πάντες να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να αλλάξει η εικόνα αυτή στο κέντρο της πόλης».

Πηγή: ethnos


NEWSLETTER