Σάββατο, 14 Μαρτίου 2020 21:25

Κορονοϊός: Πλήρη αναστολή λειτουργίας των δικαστηρίων ζητούν οι Εισαγγελείς

Γράφτηκε από την
Κορονοϊός: Πλήρη αναστολή λειτουργίας των δικαστηρίων ζητούν οι Εισαγγελείς

Με επιστολή της προς τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Υγείας, αλλά και τον Πρόεδρο και τον Εισαγγελέα του Αρείου ζητά την πλήρη αναστολή λειτουργίας των δικαστηρίων η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος.

Μετά και την εμφάνιση κρούσματος κορονοϊού στην Εισαγγελία Αθηνών, η Ένωση ζητά των περιορισμό της λειτουργίας μόνο σε άκρως απαραίτητες διαδικασίες.

Η επιστολή αναφέρει:

«Η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος, με αφορμή το γεγονός ότι διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό δικαστικός υπάλληλος ερχόμενος λόγω της υπηρεσίας του σε επαφή με το κοινό, και επειδή με την ΚΥΑ 17734/12-3-2020 που εκδόθηκε δεν περιορίζεται η προσέλευση στους χώρους των δικαστηρίων πολιτών, διαδίκων, δικηγόρων, αστυνομικών, δικαστικών υπαλλήλων, δικαστικών λειτουργών, ανεξαρτήτως μάλιστα ηλικίας και προβλημάτων υγείας,

- Σταθμίζοντας την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στην οποία έχει περιέλθει η χώρα, αλλά και το αγαθό της δημόσιας υγείας ως υπέρτερο όλων:

- Αιτείται μετ’ επιτάσεως από τους αρμόδιους φορείς, να λάβουν τη δέουσα νομοθετική πρωτοβουλία για την πλήρη αναστολή λειτουργίας των δικαστηρίων της χώρας για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί η πανδημία και την καθολική απαγόρευση εισόδου του κοινού σε δικαστήρια και εισαγγελίες.

- Η εξαίρεση στην ως άνω απαγόρευση να εξαντλείται στις αναγκαίες υπηρεσιακές ενέργειες (λ.χ αυτόφωρα εγκλήματα, κρατούμενοι, δικαστικά συμβούλια), τις οποίες να διεκπεραιώνει ο ελάχιστος αναγκαίος αριθμός δικαστικών λειτουργών και υπαλλήλων, κατά την κρίση του διευθύνοντος κάθε δικαστική υπηρεσία».

Σημειώνεται ότι αύριο αναμένεται να γίνει απολύμανση στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων από συνεργεία της περιφέρειας Αττικής.

Πηγή: ethnos.gr

 


NEWSLETTER