Δευτέρα, 16 Μαρτίου 2020 09:46

Καιρός: Βροχές, θυελλώδεις άνεμοι και χιόνια στα ορεινά

Γράφτηκε από την
Καιρός: Βροχές, θυελλώδεις άνεμοι και χιόνια στα ορεινά

Χειμωνιάτικο το σκηνικό του καιρού σήμερα, καθώς από τα ξημερώματα η θερμοκρασία έχει παρουσιάσει αισθητή πτώση, με βροχές και καταιγίδες.

Η κακοκαιρία που ξεκίνησε χθες θα κρατήσει ως το απόγευμα, όπως προβλέπει η ΕΜΥ, όταν και σταδιακά θα παρουσιάσει βελτίωση. Πριν το απόγευμα ωστόσο, το σκηνικό προβλέπει βροχές, μεμονωμένες καταιγίδες και χιόνια κατά τόπους στα ορεινά, τόσο στα βόρεια όσο και στα κεντρικά της χώρας. Χιονόπτωση αναμένεται και σε ημιορεινά της βόρειας Ελλάδας.

Η θερμοκρασία κάνει «βουτιά» άνω των 10 βαθμών σε σχέση με το Σάββατο. Αισθητή θα είναι η πτώση στα ανατολικά και τα νότια της χώρας, ενώ στα βόρεια το πρωί θα πέσει σε ορισμένες περιοχές κάτω από το μηδέν.
Οι άνεμοι θα πνέουν θυελλώδεις στο Ιόνιο και το Αιγαίο. Στα δυτικά θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7 στο Ιόνιο και τοπικά 8 μποφόρ. Στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 στο Αιγαίο και τοπικά 9 μποφόρ.

Η πρόγνωση του καιρού

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά καθώς και τοπικά στα ημιορεινά της δυτικής Μακεδονίας. Γρήγορα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και από το μεσημέρι ο καιρός θα βελτιωθεί. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 με 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Θερμοκρασία: Από -01 (μείον 1) έως 13 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές, χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά και στα νότια πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Γρήγορα από τα βόρεια ο καιρός θα βελτιωθεί. Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 05 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και τοπικά στα ημιορεινά κυρίως της κεντρικής Στερεάς. Γρήγορα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και από το απόγευμα σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 και στα ανατολικά τοπικά 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση στα βόρεια από το απόγευμα. Θερμοκρασία: Από 02 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες, που από το απόγευμα θα περιοριστούν στην Κρήτη και τη νύχτα θα σταματήσουν. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 7 με 8 και τοπικά 9 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 09 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και στα Δωδεκάνησα πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Από το απόγευμα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου ο καιρός θα βελτιωθεί. Ανεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί 7 με 8 και τοπικά 9 μποφόρ με μικρή εξασθένηση από το απόγευμα. Στα νότια βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 8 και βαθμιαία τοπικά 9 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 ως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές που γρήγορα θα εξασθενήσουν και από το απόγευμα σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί. Aνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 06 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες και γρήγορη βελτίωση. Aνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 03 έως 13 βαθμούς Κελσίου.


NEWSLETTER