Τετάρτη, 18 Μαρτίου 2020 16:35

Κορονοϊός: Οργή για 50 άτομα από Βόλο και Θεσσαλονίκη που πήγαν εκδρομή στην Τουρκία

Γράφτηκε από την
Κορονοϊός: Οργή για 50 άτομα από Βόλο και Θεσσαλονίκη που πήγαν εκδρομή στην Τουρκία

Πενήντα άτομα, τριάντα από Θεσσαλονίκη και είκοσι από τον Βόλο, πήγαν οργανωμένη εκδρομή στην Τουρκία για διαλογισμό. Επιστολή της αντιπεριφερειάρχου Μαγνησίας για παρέμβαση εισαγγελέα.

Σε κατ’ οίκον περιορισμό έχουν τεθεί υποχρεωτικά οι Βολιώτες που συμμετείχαν στην εκδρομή διαλογισμού στην Τουρκία, παρά τους περιορισμούς και τις απαγορεύσεις στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας για να αποφευχθεί η διασπορά του κορονοϊού.

Προκειμένου μάλιστα να ελεγχθεί αν θα τηρήσουν τις σχετικές οδηγίες, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο taxydromos.gr η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, η ίδια απέστειλε σχετικό έγγραφο στο Υπουργείο Υγείας, τον ΕΟΔΥ, την Εισαγγελία Βόλου αλλά και την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας με το οποίο ζητά να υπάρξει σχετική μέριμνα, ώστε να διασφαλιστεί ότι οι συγκεκριμένοι άνθρωποι θα τεθούν σε καραντίνα για τις επόμενες 14 μέρες, όπως προβλέπουν οι σχετικές αποφάσεις των αρμοδίων αρχών.
Σημειώνεται πως μέχρι αργά το βράδυ της Δευτέρας ήταν σε εξέλιξη ένα απίστευτο «κρυφτούλι» μεταξύ τοπικών αρχών και των εκδρομέων οι οποίοι, μετά τον σάλο που προκλήθηκε αποφάσισαν να επισπεύσουν την επιστροφή τους στον Βόλο. Η πληροφορία όπως ήταν φυσικό, σήμανε συναγερμό.
Μετά από έναν πραγματικό μαραθώνιο και αφού προηγουμένως αναζητήθηκε η λίστα με τους εκδρομείς, ενημερώθηκαν όλοι τηλεφωνικά για το νόμο που ισχύει για όσους επιστρέφουν από το εξωτερικό και τους δόθηκαν οι σχετικές οδηγίες με βάση το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ.

Πηγή: news247.gr


NEWSLETTER