Τρίτη, 24 Μαρτίου 2020 12:30

Απαγόρευση κυκλοφορίας: «Έπεσαν» τα πρώτα πρόστιμα στη Θεσσαλονίκη

Γράφτηκε από την
Απαγόρευση κυκλοφορίας: «Έπεσαν» τα πρώτα πρόστιμα στη Θεσσαλονίκη

«Έπεσαν» τα πρώτα πρόστιμα στη Θεσσαλονίκη για παράβαση του μέτρου απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Μέχρι στιγμής καταλογίστηκαν τουλάχιστον έξι πρόστιμα, καθώς ύστερα από τους σχετικούς αστυνομικούς ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν, διαπιστώθηκε ότι οι παραβάτες δεν ήταν εφοδιασμένοι με τα προβλεπόμενα έγγραφα.

Τα πρόστιμα στη Θεσσαλονίκη ξεκίνησαν να καταλογίζονται από τα μεσάνυχτα, μετά τη χθεσινή πρώτη μέρα εφαρμογής του μέτρου, κατά την οποία οι αστυνομικοί περιορίστηκαν σε συστάσεις προς περαστικούς και οδηγούς τροχοφόρων.

Όπως έγινε γνωστό, ανάμεσα στις πρώτες περιπτώσεις παραβάσεων είναι άτομα που βγήκαν για σωματική άσκηση (τζόγκινγκ) και δεν ήταν εφοδιασμένοι με τις αστυνομικές τους ταυτότητες ή τα διαβατήρια. Αντίθετα, απολύτως κανένα έγγραφο (ή και σχετική έγκριση μέσω αποστολής μηνύματος στον πενταψήφιο αριθμό 13033) φέρεται να μην είχε μαζί του οδηγός που έπεσε σε «μπλόκο» της αστυνομίας, περιφερειακά της Θεσσαλονίκης.

Η αστυνομία εφιστά την προσοχή σε όσους κυκλοφορούν στους δρόμους (είτε με βεβαίωση εργοδότη είτε με προηγούμενη έγκριση αιτήματος μέσω αποστολής μηνύματος στον πενταψήφιο αριθμό 13033) να φέρουν πάνω τους αστυνομικές ταυτότητες ή διαβατήρια. Το διοικητικό πρόστιμο ανέρχεται σε 150 ευρώ για κάθε παράβαση. Οι έλεγχοι της αστυνομίας συνεχίζονται με αμείωτη ένταση σε όλη τη Θεσσαλονίκη.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER