Τρίτη, 24 Μαρτίου 2020 12:50

Μέτρα για τις επιχειρήσεις ζητά το Επιμελητήριο Έβρου

Γράφτηκε από την
Μέτρα για τις επιχειρήσεις ζητά το Επιμελητήριο Έβρου

Τη λήψη επιπρόσθετων μέτρων για την ελαχιστοποίηση του πλήγματος που θα υποστούν οι επιχειρήσεις, η εμπορική κίνηση των οποίων, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, «σημειώνει ραγδαία πτώση με μηδενικούς τζίρους», ζητά, με επιστολή του προς τον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, το Επιμελητήριο Έβρου.

Στην εν λόγω επιστολή ζητείται από τον υπουργό Ανάπτυξης:

- Νομοθετική παρέμβαση για την παράταση έξι μηνών στην ημερομηνία λήξης όλων των εμπορικών αξιόγραφων (επιταγών, συναλλαγματικών) των επιχειρήσεων, καθώς και την αναβολή σφράγισης αυτών για την ίδια χρονική περίοδο.

- Η μη παρακράτηση εσόδων των επιχειρήσεων και ελευθέρων επαγγελματιών για ληξιπρόθεσμες και ενήμερες οφειλές που δημιουργήθηκαν από την 1η Μαρτίου, από το Δημόσιο και τους φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης, «έτσι ώστε να διευκολυνθεί η ρευστότητα των επιχειρήσεων την τρέχουσα κρίσιμη περίοδο».

- Η ένταξη όλων των δηλωμένων ενεργών Κωδικών Αριθμών Δραστηριότητας - ΚΑΔ (κύριων και δευτερευόντων) των επιχειρήσεων, «έτσι ώστε να μην αποκλεισθούν πραγματικά πληττόμενες επιχειρήσεις από τα ευεργετικά μέτρα αντιμετώπισης των συνεπειών της κρίσης COVID-19».

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER