Τρίτη, 24 Μαρτίου 2020 15:11

Αίγιο: Ιερείς έκαναν κομβόι και έριξαν αγιασμό για να φύγει ο κορονοϊός (Βίντεο)

Γράφτηκε από την
Αίγιο: Ιερείς έκαναν κομβόι και έριξαν αγιασμό για να φύγει ο κορονοϊός (Βίντεο)

Η Εκκλησία συμμορφώθηκε με τις εντολές της Πολιτείας και έκλεισε τους Ιερούς Ναούς (πλην για λόγους ατομικής προσευχής και ραδιοτηλεοπτικών μεταδόσεων), όμως δεν σταματά να αξιοποιεί το «όπλο» της δέησης και του αγιασμού, για να καταπολεμηθεί η εξάπλωση του κορονοϊού που απειλεί τη δημόσια υγεία.

Όπως αναφέρει το filodimos.gr, το πρωί της Τρίτης, ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων κι Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος, σε αυτό το πλαίσιο, αποφάσισε να φέρει τα Άχραντα Πάθη από την Ι.Μ. Ταξιαρχών και τη χείρα του Αγίου Χαραλάμπους από το Μέγα Σπήλαιο, για μια λιτάνευση μέσα στο Αίγιο, χωρίς πιστούς.

Για το λόγο αυτό επιστράτευσε ένα αγροτικό αυτοκίνητο και δύο ιερείς, που ράντισαν με αγιασμό κεντρικές οδούς της πόλης του Αιγίου και κατευθύνθηκαν προς το Γενικό Νοσοκομείο Αιγίου, όπου εψάλη Παράκληση.

Το αγροτικό αυτοκίνητο συνόδευαν με τα δικά τους οχήματα τόσο ο Μητροπολίτης Ιερώνυμος, όσο και ο πρώην Καλαβρύτων κι Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος. Από την Ιερά Μητρόπολη διευκρινίστηκε, σε επικοινωνία με το filodimos.gr, πως τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα και είχε ληφθεί και σχετική άδεια από το Αστυνομικό Τμήμα Αιγίου.

Βίντεο: Διαμαντής Κουτσουμπής

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER