Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2020 16:44

Κέρκυρα: Μεγάλη η ανταπόκριση των Κερκυραίων στην εθελοντική αιμοδοσία

Γράφτηκε από την
Κέρκυρα: Μεγάλη η ανταπόκριση των Κερκυραίων στην εθελοντική αιμοδοσία

 

Με ιδιαίτερο σθένος ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της αιμοδοσίας -αιμοληψίας του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας, οι Κερκυραίοι, με αποτέλεσμα να υπάρχει όπως επιβεβαιώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής του Νοσοκομείου Κέρκυρας Λεωνίδας Ρουμπάτης, «επάρκεια αίματος για έναν μήνα».

«Είμαστε σε θέση να τροφοδοτήσουμε και άλλες μονάδες με φιάλες αίματος αν χρειαστεί στην Ελλάδα» επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Ρουμπάτης.

Πρόσφατα σε εθελοντική αιμοδοσία που διοργάνωσε η μητρόπολη Κέρκυρας, στο Πνευματικό Κέντρο της, σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, συγκεντρώθηκαν 40 φιάλες αίμα .

Σε μήνυμά του ο μητροπολίτης Κέρκυρας και Διαποντίων νήσων, κ. Νεκτάριος ευχαρίστησε τους αιμοδότες για την κίνηση να στηρίξουν την τράπεζα αίματος της τοπικής Εκκλησίας, αλλά και τα παιδιά που έχουν μεσογειακή αναιμία και χρειάζονται αίμα, όπως επίσης και όσους κάνουν εγχειρήσεις.

Με βάση την εφαρμογή οδηγιών και για λόγους επικαιροποίησης των μέτρων της ασφαλούς διαχείρισης της κατάστασης που έχει προκύψει με τον κορονοϊό, η διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας και μετά την θετική ανταπόκριση της Ιατροχειρουργικής Εταιρείας Κέρκυρας, έλαβε έγκαιρα την απόφαση από τις 16 Μαρτίου, οι αιμοδοσίες-αιμοληψίες του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας να πραγματοποιούνται στον χώρο αιμοληψιών της Ιατροχειρουρχικής Εταιρείας Κέρκυρας, στην καρδιά της πόλης, και όχι στο Νοσοκομείο.

«Η Διοίκηση και οι ιατροί της Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου παρακαλούν τους εθελοντές αιμοδότες να μην σταματήσουν την δωρεά αίματος και τους ευχαριστούν από καρδιάς, επισημαίνοντας ότι οι ασθενείς συνεχίζουν να έχουν την ανάγκη των εθελοντών αιμοδοτών, μένουμε ψύχραιμοι και δίνουμε αίμα» λέει χαρακτηριστικά ο κ. Ρουμπάτης.

«Η προσφορά αίματος τώρα είναι πιο αναγκαία από ποτέ. Βοηθήστε τους συνανθρώπους μας που άμεσα το έχουν ανάγκη. Η αιμοληψία είναι ασφαλής! Μη φοβάστε! Δεν υπάρχει κίνδυνος λόγω του κορονοϊού. Χαρίστε ζωή! Χρέος όλων μας, χωρίς φόβο και πανικό, η τήρηση αυστηρά των λαμβανόμενων από τους ειδικούς μέτρων! Χρέος όλων μας η επίδειξη ατομικής και κοινωνικής ευθύνης! Χρέος όλων μας να προστατεύσουμε τις ευαίσθητες ομάδες! Χρέος όλων μας να επιβραδύνουμε το ρυθμό της πανδημίας ! Χρέος όλων μας να βγούμε το συντομότερο δυνατό νικητές από αυτό τον πόλεμο! Η υγεία η ατομική και του συνανθρώπου μας είναι το ύψιστο αγαθό! Προστατέψτε το ως κόρη οφθαλμού! Προστατέψτε τη δημόσια υγεία! Το ‘Ιατρείο' Κέρκυρας, είναι πάντα αρωγός σε κάθε δύσκολη στιγμή που απειλεί την υγεία μας. Η λειτουργία εκεί τώρα του Τμήματος Αιμοδοσίας, είναι χρέος του, είναι πρωταρχικό καθήκον του, είναι δέσμευση προς της αγάπη των συνανθρώπων μας στους οποίους οφείλει την ύπαρξή του», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ιατροχειρουρχική Εταιρεία Κέρκυρας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER