Πέμπτη, 02 Απριλίου 2020 10:52

Πρώτο κρούσμα κορονοϊού στη Μύκονο - Προβληματίζει το πώς κόλλησε η 69χρονη

Γράφτηκε από την
Πρώτο κρούσμα κορονοϊού στη Μύκονο - Προβληματίζει το πώς κόλλησε η 69χρονη

Έντονος προβληματισμός επικρατεί στη Μύκονο μετά την εμφάνιση του πρώτου επιβεβαιωμένου κρούσματος κορονοϊού στο νησί το βράδυ της Τετάρτης με θύμα μια 69χρονη γυναίκα.

Σύμφωνα με το cyclades24.gr η γυναίκα είναι μόνιμος κάτοικος του νησιού από την περιοχή της Άνω Μερά και δεν έχει ταξιδέψει το τελευταίο διάστημα, γεγονός που σημαίνει ότι κόλλησε τον ιό στο νησί, άγνωστο πώς και από ποιον τρόπο. Η 69χρονη εμφάνισε συμπτώματα πριν από περίπου δέκα ημέρες, ενώ μετά από οδηγίες ιδιώτη γιατρού του νησιού, απομονώθηκε στο σπίτι της περιμένοντας να βελτιωθεί η υγεία της.

Δυστυχώς, η κατάστασή της επιδεινώθηκε και πήρε την απόφαση να επισκεφθεί το Κέντρο Υγείας Μυκόνου, όπου, από την πρώτη στιγμή νοσηλεύθηκε σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, αφού παρουσίαζε συμπτώματα λοίμωξης κατώτερου αναπνευστικού. Υποβλήθηκε σε τεστ για κορονοϊό, καθώς η κατάσταση της υγείας της θεωρήθηκε ιδιαίτερα σοβαρή και το βράδυ της Τετάρτης, τα αποτελέσματα των εργαστηριακών αναλύσεων έδειξαν ότι είναι θετική στον Covid 19. Προκειμένου να τις παρασχεθούν οι απαραίτητες υπηρεσίες νοσηλείας, αποφασίσθηκε να διακομισθεί με πτητικό μέσο σε Νοσοκομείο αναφοράς της Αττικής.

Οι τοπικές αρχές και οι αρμόδιες υπηρεσίες, αναλαμβάνουν από σήμερα Πέμπτη το έργο της ιχνηλάτησης των επαφών της 69χρονης, καθώς θα πρέπει να ελεγχθούν τα άτομα με τα οποία ήρθε σε επαφή τις προηγούμενες ημέρες και να απομονωθούν, εφόσον αυτό κριθεί σκόπιμο, μιας και υπάρχει σοβαρός κίνδυνος διασποράς της νόσου στην κλειστή κοινωνία του νησιού.


NEWSLETTER