Σάββατο, 18 Απριλίου 2020 15:25

Επεισοδιακή Πρώτη Ανάσταση στη Χίο - Συνελήφθη ο «ιπτάμενος ιερέας» (βίντεο)

Γράφτηκε από την
Επεισοδιακή Πρώτη Ανάσταση στη Χίο - Συνελήφθη ο «ιπτάμενος ιερέας» (βίντεο)

Προσήχθη γυναίκα που πήγε να μπει στον ναό της Παναγίας Ευαγγελίστριας.

Σε κλίμα έντασης έγινε η Πρώτη Ανάσταση στη Χίο, όταν στον Ιερό Ναό της Παναγίας Ευαγγελίστριας, πιστή επιχείρησε να μπει στην εκκλησία παρά τις απαγορεύσεις. Κάτι αντίστοιχο είχε γίνει και τη Μεγάλη Παρασκευή, στον Κορυδαλλό.

Παρά τις συστάσεις των Αστυνομικών, η γυναίκα επιχείρησε να περάσει μέσα στον προαύλειο χώρο του Ιερού Ναού. Η γυναίκα ζητούσε επιμόνως από τους Αστυνομικούς να της δείξουν το νόμο περί απαγόρευσης εισόδου στους Ιερούς Ναούς, λέγοντας ότι αν τελικά την προσαγάγουν «θα σας κάνω βούκινο μέσα από τις σελίδες μου στο Facebook».

Συνελήφθη ο «ιπτάμενος ιερέας»

Στην σύλληψη του ιερέα της Παναγίας Ευαγγελίστρια Χίου π. Χριστόφορου Γουρλή προχώρησε η αστυνομία της Χίου μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου. Οι αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψή του καθώς λειτουργούσε με ανοιχτές τις πόρτες του Ιερού Ναού, κάτι που αντίκειται στις απαγορευτικές διατάξεις λόγω κορονοϊού.

Ο ιερέας αναμένεται να παρουσιαστεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χίου, όπου εκεί θα αποφασιστεί αν θα του απαγγελθούν κατηγορίες.

Πηγή: ethnos.gr


NEWSLETTER