Τρίτη, 28 Απριλίου 2020 18:54

Kαταστήματα ανοίγουν στις 10:00, τηλεργασία στο 70%, καταργείται ο δακτύλιος

Γράφτηκε από την
Kαταστήματα ανοίγουν στις 10:00, τηλεργασία στο 70%, καταργείται ο δακτύλιος

Το μήνυμα στις ευπαθείς ομάδες και όλες οι αλλαγές στην καθημερινότητά μας, όπως τις περιέγραψε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Ακης Σκέρτσος.

Μετά το μήνυμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη προς τους πολίτες για την υφιστάμενη κατάσταση όσον αφορά τον κορονοϊό αλλά και την παρουσίαση του οδικού χάρτη για το πώς θα επανέλθουμε σε μια κανονικότητα «υγειονομική», ακολούθησε η αναλυτική παρουσίαση του κυβερνητικού σχεδίου για την σταδιακή έξοδο από την καραντίνα.

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, αρμόδιος για τον συντονισμό του κυβερνητικού Εργου, Ακης Σκέρτσος, ξεκίνησε την αναφορά λέγοντας ότι «έχουμε ονομάσει τη νέα περίοδο “γεφυρα ασφάλειας”. Νέοι κανόνες συμβίωσης κυκλοφορίας και εργασίας. Δεν γνωρίζουμε τη διάρκειά του».

Συνεχίζοντας ανέφερε: «Σχέδιο που ακολουθεί άλλες χώρες αλλά ακολουθεί και εθνικές λύσεις. Δεν υπάρχει μία συνταγή. Το επόμενο δίμηνο είναι το στάδιο επιστροφής σε μία νέα κανονικότητα. Το δίμηνο θα είναι γεμάτο αιρεσιμότητες. Τίποτα δεν θα είναι δεδομένο.

Όσοι φοβούνται και διστάζουν πρέπει να εμπιστευτούν την πολιτεία. Όσοι βιάζονται να επιστρέψουν στην παλιά τους ζωή ας το ξανασκεφτούν. Για να έχουμε καλή ανάπτυξη πρέπει να έχουμε καλή υγεία. Για να έχουμε λειτουργική υγεία πρέπει να έχουμε λειτουργική οικονομία. Τώρα είμαστε σε καλύτερο σημείο από τον Φεβρουάριο.

Οι 3 άξονες εξόδου από την κρίση

Σταδιακή αύξηση των βαθμών ελευθερίας
Προτεραιότητα στην απελευθέρωση δραστηριοτήτων με χαμηλό ρίσκο μετάδοσης.
Δημιουργία μόνιμης δομής παρακολούθησης της πανδημίας
4,11 και 18 Μαΐου οι κρίσιμες ημερομηνίες.

Οι νέοι κανόνες για την επόμενη μέρα

Ο κ. Σκέρτσος ανέφερε χαρακτηριστικά τους νέους κανόνες για την επόμενη μέρα. Αυτά, όπως είπε, είναι τα εξής:

Κριτήριο είναι να μην υπάρξει συνωστισμός και τα μηνύματα στο 13033 καταργούνται. Δεν θα γίνει, όμως, το ίδιο και για τις μετακινήσεις στα χωριά, καθώς
Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε ΜΜΜ, ταξί, κομμωτήρια
Ισχυρή σύσταση για χρήση Ι.Χ. και όχι ΜΜΜ
Διαφορετικές ώρες για εργασία και χρήση των ΜΜΜ
Ισχυρή σύσταση για τηλεργασία στο 70%
Ισχυρή σύσταση στις ευπαθείς ομάδες να μένουν σπίτι
Τα καταστήματα ανοίγουν στις 10:00
Καταργείται ο δακτύλιος
«Η συνεργασία πολιτείας και πολιτών πρέπει να συνεχιστεί. Μαζί στην προσπάθεια, κανένας δεν μένει πίσω. Διαφάνεια και εμπιστοσύνη. Αυτή τη μάχη θα τη δώσουμε μαζί», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σκέρτσος και κατέληξε: «Κάθε στάδιο λήψης των μέτρων θα αξιολογείται. Οι καταστάσεις που ζούμε είναι πρωτόγνωρες. Η νέα εμπιστοσύνη προς το κράτος κερδίζεται μέρα με τη μέρα. Είναι ένα κεκτημένο που μπορεί να μας μεταφέρει με ασφάλεια σε ένα καλύτερο μέλλον», τόνισε ο κ. Σκέρτσος.

Πηγή: ethnos.gr


NEWSLETTER