Τρίτη, 05 Μαϊος 2020 18:46

Ρωσία: Δραματική υποτροπή της πανδημίας - 10.000 νέα κρούσματα σε μια μέρα

Γράφτηκε από την
Ρωσία: Δραματική υποτροπή της πανδημίας - 10.000 νέα κρούσματα σε μια μέρα

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι δεν λειτουργούν τα μέτρα αυτοπεριορισμού και η επιδημία πλέον μεταδίδεται εντός των πόλεων και των χωριών από τους ήδη νοσούντες ή φορείς του ιού.

Μεγάλη υποτροπή της επιδημίας καταγράφεται στη Ρωσία με νέα μεγάλη άνοδο κρουσμάτων και νεκρών στη χώρα.
Για τρίτο 24ωρο καταγράφηκαν περισσότερα από 10.000 νέα κρούσματα, 10.102 σήμερα, ελαφρώς λιγότερα από τις δύο προηγούμενες ημέρες, ωστόσο αυξάνονται και πάλι οι ημερήσιες απώλειες ζωών, 95 το τελευταίο 24ωρο, ενώ πριν τη νέα έξαρση είχαν αρχίσει να μειώνονται. Συνολικά στη Ρωσία έχουν χάσει τη ζωή τους συνολικά 1451 άνθρωποι.

Ο Ρώσος πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν νοσεί και νοσηλεύεται σε δημόσιο κυβερνητικό νοσοκομείο. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του Μπαρίς Μπελιακόφ, ο πρωθυπουργός, που έχει προσωρινά αντικατασταθεί από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Αντρέι Μπελαούσοφ, αισθάνεται καλά και επικοινωνεί τηλεφωνικά με τους συνεργάτες και τους οικείους του.
Μεταξύ των επιφανών θυμάτων της επιδημίας είναι και ο 65χρονος αρχιμηχανικός της ρωσικής διαστημικής εταιρείας "Ενέργκια" Γεβγκένι Μίκριν, υπεύθυνος για τις επανδρωμένες πτήσεις στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, ο οποίος μάλιστα μολύνθηκε, όπως και άλλα στελέχη της ρωσικής διαστημικής βιομηχανίας, κατά τη διάρκεια της προγραμματισμένης εκτόξευσης του διαστημοπλοίου Σογιούζ με το νέο πλήρωμα του Διαστημικού Σταθμού τον περασμένο μήνα.
Οι ειδικοί εκτιμούν ότι δεν λειτουργούν τα μέτρα αυτοπεριορισμού και η επιδημία πλέον μεταδίδεται εντός των πόλεων και των χωριών από τους ήδη νοσούντες ή φορείς του ιού, οι οποίοι δεν έχουν εντοπιστεί, είτε δεν υπακούουν στην αυστηρή τήρηση των κανόνων καραντίνας. Στις σημερινές κακές στατιστικές αποτυπώνονται επίσης οι συνέπειες των συνωστισμών μπροστά στις εισόδους του μετρό, που προκλήθηκαν από τους κακούς χειρισμούς κατά την έναρξη εφαρμογής των περιοριστικών μέτρων.
Τεράστια λάθη φαίνεται πως έχουν γίνει και στον κεντρικό χειρισμό της υπόθεσης από την κυβέρνηση και τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, καθώς επί πολλές εβδομάδες η ρωσική κρατική τηλεόραση και κεντρικοί πρωταγωνιστές της καθησύχαζαν, λόγω συνήθειας, τον πληθυσμό, ότι δεν είναι κάτι πολύ διαφορετικό ή χειρότερο από μια συνηθισμένη ίωση.
Επισήμως ανακοινώθηκε ότι έχουν γίνει 4,4 εκατομμύρια τεστ, ωστόσο η αποτελεσματικότητά τους αμφισβητείται από την ιατρική κοινότητα. Όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο, αναμένεται κρίσιμη τηλεδιάσκεψη υπό τον πρόεδρο Πούτιν, ο οποίος θα ακούσει τις εισηγήσεις των ειδικών επιστημόνων για την πορεία της επιδημίας, το ενδεχόμενο λήψης νέων περιοριστικών μέτρων και τον προγραμματισμό των επόμενων ημερών.

Πηγή: news247.gr


NEWSLETTER