Παρασκευή, 08 Μαϊος 2020 13:33

Αύριο στη Ρόδο το τελευταίο αντίο στον Δημήτρη Κρεμαστινό

Γράφτηκε από την
Αύριο στη Ρόδο το τελευταίο αντίο στον Δημήτρη Κρεμαστινό

Στη Ρόδο αύριο το απόγευμα (09.05) θα γίνει η κηδεία του πρώην υπουργού Δημήτρη Κρεμαστινού, ο θάνατος του οποίου προκάλεσε θλίψη σε όλα τα νησιά της Δωδεκανήσου όπου ήταν ιδιαίτερα αγαπητός λόγω της πολύχρονης πολιτικής δραστηριότητας και της κοινωνικής προσφοράς του.

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα ψαλεί στις 17:00 στον ιερό ναό του Ευαγγελισμού και η ταφή θα γίνει στο νεκροταφείο της Ρόδου.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά στην εκκλησία θα επιτραπεί να βρίσκονται ελάχιστοι συγγενείς και φίλοι αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Ο Δημήτρης Κρεμαστινός ήταν σταθερά παρών στην πολιτική ζωή της χώρας και της Δωδεκανήσου, τις οποίες τίμησε με συνέπεια. Προσωπικότητα δυναμική, με ξεχωριστή κοινωνική και επιστημονική παρουσία, διακρινόταν για τη μεγάλη αγάπη προς τη Δωδεκάνησο, με την οποία ταύτισε ολόκληρη την πολιτική σταδιοδρομία του. Στην οικογένειά του και τους οικείους του εκφράζω τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου. Τα νησιά μας θα τον θυμούνται πάντα με χαμόγελο για την εξαιρετική προσφορά του» ανέφερε σε δήλωση του ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος.

Ο υφυπουργός Τουρισμού και βουλευτής Δωδεκανήσου Μάνος Κόνσολας τονίζει:

«Ο Δημήτρης Κρεμαστινός πάλεψε γενναία μέχρι την τελευταία στιγμή και η απώλειά του αφήνει ένα μεγάλο κενό στα Δωδεκάνησα και στην καρδιά μας. Εξαιρετικός επιστήμονας με παγκόσμια καταξίωση και αναγνώριση. Ευπρεπής όσο λίγοι, άνθρωπος με ευγένεια και αρχές, αλλά και με μεγάλη αγάπη για τον τόπο του.

Οι πολιτικές και ιδεολογικές μας διαφορές δεν στάθηκαν εμπόδιο για να αναλάβουμε κοινές πρωτοβουλίες στα θέματα της δημόσιας υγείας. Ήταν πολιτικός αντίπαλος, αλλά για μένα ήταν κυρίως ένας φίλος. Θα τον θυμόμαστε με αγάπη. Στη σύζυγό του και στους δικούς τους ανθρώπους, απευθύνω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια».

Συλλυπητήριες ανακοινώσεις εξέδωσαν όλοι οι δήμαρχοι των νησιών της Δωδεκανήσου, οι βουλευτές του νομού, οι νομαρχιακές επιτροπές των κομμάτων και σχεδόν το σύνολο των τοπικών φορέων, επισημαίνοντας το πολιτικό και επιστημονικό ήθος του Δημήτρη Κρεμαστινού και την ανιδιοτελή προσφορά του προς την Δωδεκάνησο.


NEWSLETTER