Δευτέρα, 25 Μαϊος 2020 10:20

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο αύριο στα Προπύλαια

Γράφτηκε από την
Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο αύριο στα Προπύλαια

Στους δρόμους βγαίνουν αύριο οι εκπαιδευτικοί, αντιδρώντας στο πολυνομοσχέδιο που κατέθεσε, όπως λένε, η κυβέρνηση εν μέσω πανδημίας.

Το ραντεβού έχει οριστεί στις 19:00 στα Προπύλαια.

«Η κυβέρνηση, αγνοώντας τις πραγματικές ανάγκες του δημόσιου σχολείου, τα αιτήματα και τις προτάσεις των εκπαιδευτικών κατέθεσε με εντελώς αντιδημοκρατικό τρόπο, χωρίς διάλογο και εν μέσω πανδημίας πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία, αποφάσισε το άνοιγμα όλων των σχολείων χωρίς να έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών, ψήφισε αιφνιδιαστικά εκπρόθεσμη τροπολογία για την ζωντανή μετάδοση του μαθήματος, θέτοντας σε κίνδυνο τα προσωπικά δεδομένα ανηλίκων μαθητών και εκπαιδευτικών καθώς και τις αρχές που διέπουν την ίδια την παιδαγωγική διαδικασία» λέει στην ανακοίνωσή της η ΟΛΜΕ.

«Οι εκπαιδευτικοί  συνεχίζουμε δυναμικά. Με τον αγώνα μας υπερασπιζόμαστε το δημόσιο σχολείο και το κοινωνικό αγαθό της εκπαίδευσης» λέει στην αντίστοιχη ανακοίνωση η ΔΟΕ.

Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας απαιτεί:

  • Να αποσυρθεί τώρα το αντιεκπαιδευτικό πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία.
  • Να καταργηθεί η απαράδεκτη τροπολογία και να μην εφαρμοστεί η υπουργική απόφαση της Υπουργού των καμερών για την ζωντανή αναμετάδοση των μαθημάτων.
  • Να ληφθούν άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας σε όλα τα σχολεία.
  • Να στηριχθεί το δημόσιο σχολείο και να αυξηθεί η χρηματοδότηση των σχολείων από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Τις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών στηρίζει η ΑΔΕΔΥ.


NEWSLETTER