Δευτέρα, 25 Μαϊος 2020 18:57

Θεσσαλονίκη: Δημιουργία προσωρινών ποδηλατοδρόμων και πεζοδρομήσεις σχεδιάζει η διοίκηση του κεντρικού δήμου

Γράφτηκε από την
Θεσσαλονίκη: Δημιουργία προσωρινών ποδηλατοδρόμων και πεζοδρομήσεις σχεδιάζει η διοίκηση του κεντρικού δήμου

 

Αποφάσεις σχετικά με τη δημιουργία προσωρινών ποδηλατοδρόμων, δρόμων ήπιας κυκλοφορίας και πεζόδρομων εντός του αστικού ιστού ετοιμάζεται να λάβει το αμέσως επόμενο διάστημα η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης.

Όπως ανακοινώθηκε, θα τεθεί προς διαβούλευση η δημιουργία ενός δικτύου ποδηλατοδρόμων υπερτριπλάσιου μήκους, συγκριτικά με το σημερινό, που θα περιλαμβάνει τις οδούς Μοσχονησίων, Βούλγαρη, Κ. Καραμανλή, Τσιμισκή, Πολυτεχνείου, Κουντουριώτου και Λεωφόρο Νίκης. Αντίστοιχα, θα υπάρξει εισήγηση για δημιουργία προσωρινών πεζόδρομων καθώς και οδών ήπιας κυκλοφορίας.

«Στόχος μας είναι να αυξήσουμε το δημόσιο χώρο και να δημιουργήσουμε τις δυνατότητες για εναλλακτική μετακίνηση εντός του αστικού ιστού. Όπως μεριμνήσαμε έγκαιρα για τους επαγγελματίες έτσι θα προχωρήσουμε για πεζούς και ποδηλάτες. Σκοπεύουμε άμεσα να υπερτριπλασιάσουμε το δίκτυο των ποδηλατοδρόμων και να αυξήσουμε τους πεζόδρομους. Τα μέτρα και οι ρυθμίσεις αυτές θα έχουν προσωρινό χαρακτήρα με την προοπτική όμως να ενταχθούν μόνιμα σε ένα ολοκληρωμένο δίκτυο μετακινήσεων», δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER