Τετάρτη, 27 Μαϊος 2020 21:23

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη δύο ατόμων για απόπειρα εμπρησμού και κατοχή εκρηκτικών υλών

Γράφτηκε από την
Θεσσαλονίκη: Σύλληψη δύο ατόμων για απόπειρα εμπρησμού και κατοχή εκρηκτικών υλών

 

Δύο άτομα συνελήφθησαν με την κατηγορία ότι αποπειράθηκαν τα ξημερώματα να τοποθετήσουν δύο αυτοσχέδιους εκρηκτικούς - εμπρηστικούς μηχανισμούς σε οικοδομή που βρίσκεται επί της οδού Αριστοφάνους στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για 27χρονο και 28χρονο, που σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ανήκουν στο αναρχικό-αντιεξουσιαστικό χώρο και εις βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, με την οποία θα οδηγηθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Όπως έγινε γνωστό, οι κινήσεις τους έγιναν αντιληπτές από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και επί τόπου συνελήφθη ο 27χρονος, την ώρα που άφηνε στο έδαφος -από σακίδιο πλάτης που κουβαλούσε- δύο αυτοσχέδιους μηχανισμούς, τους οποίους φέρεται πως επιχείρησε να ενεργοποιήσει με χρήση φλόγας. Ο 28χρονος συγκατηγορούμενός του που φέρεται ότι εκείνη την ώρα κινούνταν με ποδήλατο στην ίδια περιοχή κρατώντας «τσίλιες», συνελήφθη αργότερα στην οδό Κασσάνδρου, στην Άνω Πόλη Θεσσαλονίκης, όπου επέβαινε στο ίδιο ποδήλατο.

Ακολούθησε αστυνομική επιχείρηση σε τέσσερα διαμερίσματα, στην Άνω Πόλη, όπου οι δύο συλληφθέντες φαίνεται να διέμεναν τον τελευταίο καιρό. Από τα συγκεκριμένα διαμερίσματα αστυνομικοί προχώρησαν σε δέκα προσαγωγές και άπαντες αφέθηκαν ελεύθεροι μετά την εξέτασή τους. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, κατά τις επιτόπιες έρευνες κατασχέθηκαν τέσσερις πυροτεχνικές συσκευές, μία χειροβομβίδα-δακρυγόνο, μία σφεντόνα και τρία μεταλλικά μπουλόνια, πλαστικές φιάλες με εύφλεκτο υλικό, ένα πτυσσόμενο μαχαίρι, σπρέι πιπεριού, ποσότητες κάνναβης , όπως επίσης φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, φορητές μονάδες αποθήκευσης δεδομένων (usb), κινητά τηλέφωνα και φωτογραφικές μηχανές, το περιεχόμενο των οποίων εξετάζεται.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε εις βάρος των δύο νεαρών συλληφθέντων περιλαμβάνει τα αδικήματα της «εγκληματικής οργάνωσης», της «απόπειρας έκρηξης και εμπρησμού», της «κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών με κίνδυνο για άνθρωπο», της «αντίστασης», της «απείθειας» και παραβάσεις των νόμων περί «όπλων», «φωτοβολίδων» και «ναρκωτικών».

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER