Πέμπτη, 04 Ιουνίου 2020 09:20

Έβρος: Νέα «επιχείρηση» από την Τουρκία με χιλιάδες μετανάστες

Γράφτηκε από την
Έβρος: Νέα «επιχείρηση» από την Τουρκία με χιλιάδες μετανάστες

Σε επιφυλακή έχουν τεθεί οι δυνάμεις στον Έβρο, στα σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία, καθώς η Άγκυρα φαίνεται να επιχειρεί για δεύτερη φορά, μετά τη μαζική απόπειρα του Μαρτίου, να στείλει στην περιοχή χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες, εκμεταλλευόμενη την ελπίδα τους για μία καλύτερη ζωή στην Ευρώπη.

«Στην Αδριανούπολη το ταξίδι της ελπίδας με όνειρο την Ευρώπη ξανάρχισε με μετανάστες να προσπαθούν να περάσουν στην Ελλάδα με βάρκες μέσω του ποταμού Έβρου» μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, απευθύνοντας ουσιαστικά και κάλεσμα στους ανθρώπους που ευελπιστούν να περάσουν τα σύνορα και να διεκδικήσουν μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή σε ευρωπαϊκό έδαφος.

Σύμφωνα με το evrosonline.gr, το συγκεντρωμένο πλήθος των μεταναστών φαίνεται να ξεπερνάει τις 6.000.

Αντίθετα με την απόπειρα πριν τρεις μήνες, αυτή τη φορά φαίνεται πως η προσπάθεια παραβίασης των συνόρων, ελληνικών και ευρωπαϊκών, εκ μέρους της Τουρκίας, δεν επικεντρώνεται σε ένα σημείο, αλλά παρατηρείται κινητικότητα σε τέσσερα διαφορετικά σημεία της ελληνοτουρκικής μεθορίου: Στις Καστανιές, στο Πέταλο, στο Τυχερό και στο Σοφικό.

Σύμφωνα με πηγές, οι δυνάμεις στην περιοχή της μεθορίου είναι ιδιαίτερα ενισχυμένες, ύστερα και από την πρόσφατη μετάβαση στον Έβρο συνολικά 400 αστυνομικών.


NEWSLETTER