Τετάρτη, 08 Ιουλίου 2020 20:38

Κιλκίς: Ελεύθεροι υπό όρους οι τρεις αστυνομικοί που κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματικές δραστηριότητες

Γράφτηκε από την
Κιλκίς: Ελεύθεροι υπό όρους οι τρεις αστυνομικοί που κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματικές δραστηριότητες

 

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και χρηματικές εγγυήσεις αφέθηκαν, μετά τις απολογίες τους στον ανακριτή Κιλκίς, οι τρεις αστυνομικοί που είχαν συλληφθεί ύστερα από έρευνες της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφάλειας Βορείου Ελλάδος, με την κατηγορία ότι συμμετείχαν σε κυκλώματα που -κατά περίπτωση- δραστηριοποιούνταν σε παράνομες ανασκαφές, εικονικές θεωρήσεις διαβατηρίων και λαθρεμπόριο καπνού.

Στους κατηγορούμενους, εκ των οποίων ένας ανώτερος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. και δύο χαμηλόβαθμοι, αποφασίστηκε -με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή - να επιβληθούν οι περιοριστικοί όροι της αυτοπρόσωπης εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής όπου διαμένουν και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Επιπλέον, στον αξιωματικό και στον έναν από τους δύο υφισταμένους του, αποφασίστηκε να επιβληθεί χρηματική εγγυοδοσία ύψους 10.000 ευρώ, ενώ σε 2.000 ευρώ ορίστηκε η χρηματική εγγύηση για τον τρίτο κατηγορούμενο.

Όπως έγινε γνωστό, ο αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., ο οποίος, κατά το κατηγορητήριο, εμπλέκεται σε δεκάδες παράνομες ανασκαφές και σε διακίνηση καπνικών προϊόντων, αρνήθηκε τις βαρύτατες πράξεις που του αποδίδονται. Ο ίδιος φέρεται να μίλησε για «χόμπι» αναφερόμενες στις ανασκαφές, τονίζοντας ότι δεν βρέθηκαν πολύτιμα αρχαία αντικείμενα στην κατοχή του. Όσον αφορά στα τσιγάρα, πληροφορίες αναφέρουν ότι στην απολογία του ισχυρίστηκε πως ήταν για δική του χρήση.

Τη γραμμή της άρνησης των εις βάρος του αποδιδόμενων πράξεων ακολούθησε στην απολογία του και ο αστυνομικός που κατηγορείται για εικονικές θεωρήσεις ταξιδιωτικών εγγράφων. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο ίδιος απολογήθηκε ότι δεν υπάρχει κανέναν θεωρημένο διαβατήριο από τον ίδιο και κανένα αποδεικτικό στοιχείο που να τον εμπλέκει σε εγκληματικές δραστηριότητες. Επισήμανε, δε, ότι ο ίδιος παρείχε πληροφορίες στο πλαίσιο των υπηρεσιακών του καθηκόντων σε ενδιαφερόμενους αλλοδαπούς. Την ίδια στάση φέρεται να τήρησε και ο συγκατηγορούμενός του στο ίδιο σκέλος της ογκώδους δικογραφίας που σχηματίστηκε από τους «αδιάφθορους» των Σωμάτων Ασφαλείας.

Στο μεταξύ, ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν και οι υπόλοιποι 11 συλληφθέντες, ανάμεσά τους και τρεις Αλβανοί υπήκοοι, για συμμετοχή στις φερόμενες εγκληματικές δραστηριότητες των παραπάνω κυκλωμάτων. Συνολικά η δικογραφία περιλαμβάνει 147 άτομα, μεταξύ αυτών άλλους έξι αστυνομικούς, έναν συνταξιούχο αστυνομικό, δύο στρατιωτικούς και δεκάδες ιδιώτες.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER