Πέμπτη, 09 Ιουλίου 2020 18:32

Ρέθυμνο: Εντοπισμός φυτειών κάνναβης

Γράφτηκε από την
Ρέθυμνο: Εντοπισμός φυτειών κάνναβης

 

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τη σύλληψη των δραστών, μετά τον εντοπισμό τεσσάρων φυτειών δενδρυλλίων κάνναβης στο Ρέθυμνο.

Ο εντοπισμός των φυτειών έγινε ύστερα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση σε ορεινές περιοχές του δήμου Μυλοποτάμου, όπου οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνης, των Τμημάτων Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνης και Μυλοποτάμου και του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών Ρεθύμνου σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους εντόπισαν εκρίζωσαν και κατάσχεσαν 139 δενδρύλλια κάνναβης.

Και ο σημερινός εντοπισμός των φυτειών εντάσσεται στις δράσεις ειδικού σχεδίου εξερευνήσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης. Οι φυτείες εντοπίστηκαν σε διαφορετικές δασώδεις και ορεινές περιοχές του δήμου Μυλοποτάμου, όπου σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους καλλιεργούντο επιμελώς τα δενδρύλλια κάνναβης τα οποία ήταν στο στάδιο της ανάπτυξης ύψους έως δύο (2) μέτρων. Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνης.

Στο μεταξύ συνελήφθη, χθες στο Ρέθυμνο, ένας Έλληνας για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης όταν μετά από έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου, στο σπίτι όπου διέμενε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο δενδρύλλια κάνναβης και 12 γραμμάρια κάνναβης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER