Πέμπτη, 09 Ιουλίου 2020 19:03

Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου & Minjiang: Διεθνές Forum

Γράφτηκε από την
Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου & Minjiang: Διεθνές Forum

 

Η ιδιαίτερα γόνιμη συνεργασία του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου και του Πανεπιστημίου Minjiang της Κίνας συνεχίζεται, καθώς ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία το διεθνές  διαδικτυακό επιστημονικό forum «Διαπεριφερειακή Συνεργασία και Καινοτομία», που οργάνωσαν τα δύο ακαδημαϊκά ιδρύματα.

Οι δύο Πρυτάνεις, Κώστας Γουλιάμος του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου και Wang Zonghua του Πανεπιστημίου Minjiang της Κίνας, χαιρέτησαν το Forum, αναφερόμενοι στη φιλία και συνεργασία των ιδρυμάτων ως πυλώνες στρατηγικών εκπαιδευτικής και διαπολιτισμικής ανάπτυξης.  

Κεντρικοί ομιλητές του Forum ήταν οι Κοσμητόρες κ.κ Lin Lin και Chen Jianming από τη Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων και το Ινστιτούτο Ωκεανογραφίας του πανεπιστημίου Minjiang, αλλά και οι κ.κ Γιώργος Μπούστρας και Πιερής Χουρίδης Διευθυντής του CERIDES και Κοσμήτορας της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων αντίστοιχα του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου. 

Αξίζει να αναφερθεί πως στη Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων (New Huadu Business School) του πανεπιστημίου Minjiang υπηρέτησε επι μία εξαετία (2010-2016) ο αμερικανός Καθηγητής Edmund Strother Phelps, κάτοχος του βραβείου Nobel Οικονομίας (2006). 

Το Forum σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας περιόδου επαφών και στενής συνεργασίας μεταξύ του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου και του Πανεπιστημίου Minjiang της Κίνας σε ερευνητικό, πολιτισμικό και εκπαιδευτικό επίπεδο. 

Με επίκεντρο την καινοτομία, την τεχνολογία και την έρευνα, τα δύο ιδρύματα δημιουργούν τον κατάλληλο αναπτυξιακό πυλώνα, δημιουργώντας συνθήκες για ένα κοινό εκπαιδευτικό μέλλον για τις δύο χώρες.


NEWSLETTER