Τρίτη, 14 Ιουλίου 2020 16:06

Στην Ιμβρο με μάσκα ο Οικουμενικός Πατριάρχης, Βαρθολομαίος

Γράφτηκε από την

Στον απόηχο των γεγονότων με την Αγία Σοφία, ο κ.Βαρθολομαίος βρίσκεται από τη Δευτέρα στη γενέτειρά του για την ενθρόνιση του νέου μητροπολίτη Ιμβρου και Τενέδου, Κυρίλλου, που εκκρεμεί από το Μάρτιο λόγω κορονοϊού.

Στην γενέτειρά του, την Ίμβρο, βρίσκεται από τη Δευτέρα ο Οικουμενικός Πατριάρχης, Βαρθολομαίος, για την τελετή ενθρόνισης του νέου Μητροπολίτη Ιμβρου και Τενέδου, Κυρίλλου, που έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο. Ο προκαθήμενος της Ορθοδοξίας, οποίος θα παραμείνει στο νησί μια ολόκληρη εβδομάδα, ξεκίνησε την Τρίτη τις επαφές και συναντήσεις του με μέλη της ανθούσας τα τελευταία χρόνια ελληνικής κοινότητας.

Σύμφωνα με το πρόγραμμά του θα χοροστατήσει στη Θεία Λειτουργία σε Ιερούς Ναούς σε τρία χωριά, ενώ αναμένεται με ενδιαφέρον κάποια πιθανή αναφορά του στα τεκταινόμενα στην Κωνσταντινούπολη με τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης έφτασε στην Ίμβρο το μεσημέρι της Δευτέρας, φορώντας μάσκα, και έγινε δεκτός στο λιμάνι από τον μητροπολίτη, Κύριλλο, τον προκάτοχό του, Κύριλλο, ιερείς και Έλληνες κατοίκους του νησιού. Σημειώνεται πως ο νέος μητροπολίτης Ίμβρου και Τενέδου έχει αναλάβει τα καθήκοντά του από τον περασμένο Μάρτιο, αλλά η ενθρόνισή του αναβλήθηκε λόγω των μέτρων κατά της διάδοσης του κορονοϊού.

Ο κ.Βαρθολομαίος θα παραμείνει ως την ερχόμενη Δευτέρα, 20 Ιουλίου. Το πρόγραμμά των λειτουργικών δραστηριοτήτων του έχει ως εξής:

Τρίτη, 14 Ιουλίου, 18:00: Εσπερινός στον Άγιο Χαράλαμπο των Αγίων Θεοδώρων
Πέμπτη, 16 Ιουλίου, 18:00: Εσπερινός στην Αγία Μαρίνα Σχοινουδίου
Παρασκευή, 17 Ιουλίου, 09.00: Θεία Λειτουργία στην Αγία Μαρίνα Κάστρου
Σάββατο, 18 Ιουλίου, 12μ.: Τελετή Ενθρονίσεως Μητροπολίτου Ίμβρου και Τενέδου κ. Κυρίλλου
Κυριακή, 19 Ιουλίου, 09:00: Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου
Δευτέρα, 20 Ιουλίου, 08:30: Αναχώρηση.
Πηγή: ethnos.gr