Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2020 18:23

Πυρκαγιά στην Κόρινθο: Πολλές διάσπαρτες εστίες, εκκενώνεται ένας ακόμη οικισμός

Γράφτηκε από την
Πυρκαγιά στην Κόρινθο: Πολλές διάσπαρτες εστίες, εκκενώνεται ένας ακόμη οικισμός

Την απομάκρυνση των κατοίκων από τον οικισμό Αθίκια, για προληπτικούς λόγους, εισηγήθηκε, πριν από λίγο, η Πυροσβεστική, λόγω της πυρκαγιάς στις Κεχριές Κορινθίας. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις, που έχουν ενισχυθεί, δίνουν αγώνα όχι μόνο ενάντια στις φλόγες, αλλά και στους δυνατούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων από την Πυροσβεστική, δεν υπάρχει πλέον ενεργό μέτωπο πυρκαγιάς, αλλά πολλές διάσπαρτες εστίες στον ευρύτερο χώρο που έχει επεκταθεί η φωτιά. Σημειώνεται, ότι έχουν απομακρυνθεί ήδη κάτοικοι από τους οικισμούς Siemens, Άγιος Κωνσταντίνος και Γαλατάκι, καθώς και παιδιά από κατασκήνωση, που είναι κοντά στα Λουτρά.

Στην περιοχή έσπευσαν ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς και ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης. Αυτή την ώρα επιχειρούν 77 πυροσβέστες με 26 οχήματα, ειδικό μηχανοκίνητο πυροσβεστικών επιχειρήσεων, 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος συντρέχουν 6 ελικόπτερα και 2 αεροσκάφη.

ΑΠΕ - ΜΠΕ


NEWSLETTER