Κυριακή, 09 Αυγούστου 2020 20:44

Εύβοια: Στους 6 οι νεκροί - Συνεχίζονται οι έρευνες για δύο αγνοούμενους

Γράφτηκε από την
Εύβοια: Στους 6 οι νεκροί - Συνεχίζονται οι έρευνες για δύο αγνοούμενους

Αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών από τις καταστροφικές πλημμύρες στην Εύβοια, με μια γυναίκα να εντοπίζεται χωρίς τις αισθήσεις της στην Αμφιθέα.

Τραγωδία δίχως τέλος στην Εύβοια, καθώς το απόγευμα της Κυριακής (09/08) βρέθηκε νεκρή μία γυναίκα στην περιοχή της Αμφιθέας, αυξάνοντας τον αριθμό των νεκρών από τις πλημμύρες στους 6, μεταξύ των οποίων και ένα βρέφος 8 μηνών.

Πλέον οι έρευνες της Πυροσβεστικής υπηρεσίας εστιάζονται στον εντοπισμό δύο ανθρώπων που αγνοούνται, ο ένας στο Μπούρτζι και ο άλλος στην Αμφιθέα. Νωρίτερα, να θυμίσουμε βρέθηκε σώα μια γυναίκα στο Μπούρτζι, η οποία είχε παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά.

Ενενήντα επτά διασώσεις με επίγεια μέσα και ελικόπτερα πραγματοποιήθηκαν από την Πυροσβεστική και τον υπόλοιπο κρατικό μηχανισμό στις φονικές της. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, από τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής (09/08) στην Κεντρική Εύβοια, η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχθεί 664 κλήσεις οι περισσότερες εκ των οποίων αφορούν αντλήσεις υδάτων. Από τις 97 παροχές βοηθείας που έχουν πραγματοποιηθεί, για απομακρύνσεις ατόμων τα οποία έχουν μεταφερθεί σε ασφαλές σημεία από οχήματα και οικίες, το Π.Σ. έχει πραγματοποιήσει 82, εκ των οποίων: 54 απομακρύνσεις με επίγεια μέσα και 28 ακόμη με 1 ελικόπτερο SAR.

Το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) έχει πραγματοποιήσει 15 απομακρύνσεις ατόμων με 2 ελικόπτερα SAR. Για τον εναέριο συντονισμό των δυνάμεων επιχειρούν δύο ελικόπτερα, του ΠΣ και της ΕΛΑΣ.

Η Πυροσβεστική παρακαλεί για μια ακόμα φορά τους πολίτες, στις περιοχές που εκδηλώθηκαν τα πλημμυρικά φαινόμενα, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

Πηγή: news247.gr


NEWSLETTER